AFAD duyurdu: İran'a arama kurtarma ekibi gidiyor

AFAD duyurdu: İran'a arama kurtarma ekibi gidiyor

AFAD, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Türkiye'den 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 aracın bölgeye intikal etmek üzere yola çıktığını duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin kaza yapması sonrasında, İran'ın Türkiye'den gece görüşlü arama kurtarma helikopteri talep ettiği belirtildi.

EKİPLER YOLA ÇIKTI

AFAD, İran'ın talebi üzerine hızlı bir şekilde harekete geçti. Van ve Erzurum'dan toplam 32 dağcı arama kurtarma personeli ve 6 araç, bölgeye intikal etmek üzere yola çıktı. Açıklamada, "Van ve Erzurum AFAD il müdürlüklerimizden 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 araç bölgeye intikal etmek üzere yola çıkmıştır" ifadesi yer aldı.

AFAD, kazanın İran-Nahçıvan sınırında gerçekleştiğini belirterek, ek önlemler alındığını da duyurdu. AFAD, "Ankara, Diyarbakır ve Konya'dan 15'er kişilik dağcı arama kurtarma personelimiz de teyakkuz halindedir. Gelişmeleri takip ediyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

İHTİYAÇ HALİNDE SAYI ARTIRILACAK

İran Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Türkiye'den yardım talep etti ve bu talep üzerine Türk ekipleri hızla organize olarak bölgeye sevk edildi. AFAD yetkilileri, gelişmeleri yakından izlediklerini ve ihtiyaç halinde daha fazla personel ve ekipmanın bölgeye yönlendirilebileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN