AFAD o ilçemize konteyner kent kuruyor! İstanbul'u yerle bir edecek felaket öncesi hazırlıklar başladı

AFAD o ilçemize konteyner kent kuruyor! İstanbul'u yerle bir edecek felaket öncesi hazırlıklar başladı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan depremlerin ardından gözler yıllardır beklenen 'Büyük İstanbul Depremi'ne çevrilirken AFAD, depreme tedbir olarak İstanbul'da o ilçeye çadır kent kurmak için kolları sıvadı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan depremlerin ardından gözler yıllardır beklenen 'Büyük İstanbul Depremi'ne çevrildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada İstanbul'da yüksek şiddetli bir deprem olması halinde kentte 600 binden fazla binanın yerle bir olacağını açıkladı. Bakan Mehmet Özhaseki'in bu açıklaması sonrasında AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ilk adımı atarak olası deprem karşısında ilk tedbiri aldı.

AFAD, olası depremlere karşı yurt genelinde çalışmalarını sürdürürken, Silivri'de oluşturulan merkeze konteyner ve çadır depolamaya başladı.

"5 BİN KONTEYNER 80 BİN ÇADIR DEPOLANACAK"

Olası Marmara depreminde vatandaşların barınma ihtiyaçlarını en hızlı şekilde gidermeyi amaçlayan merkeze TIR'larla getirilen konteynerler, vinçler yardımı ile yerleştirildi. Afet Koordinasyon Merkezi'nde iş makineleri aralıksız çalışırken, merkezdeki hazırlıklar havadan görüntülendi.

7397928.jpg

Konteynerlerin indirilme çalışmalarını yerinde inceleyen Tekirdağ AFAD il Müdürü Tezcan Buçan, “Ülkemizde meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda kullanılabilecek çadır ve prefabrik konteyner evlerden ilk etapta 628 adedi Silivri'ye getirildi. Ülkemizin hemen her bölgesinde bu konteynerlerimiz yerleştiriliyor. Amaç, ülkemizde meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda kullanılabilecek en etkin, en hızlı, en seri biçimde kullanılabilecek konteynerleri hazır tutmak" dedi.

7397927.jpg

Afetlerle mücadele konusunda kararlı bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise “Burada AFAD ile afet sonrasında vatandaşlarımızın barınma, gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılan bir depolama alanındayız. Silivri Belediyesi olarak AFAD'a 20 dönüm arazimizi tahsis ettik ve bu alanın içerisinde planlanan 5 bin konteyner 80 bin çadır, 1 ay içerisinde depolama alanımızda hazır olmuş olacak. AFAD'ımızın yurdumuzun dört bir yanında yapmış olduğu bu depolama alanlarına İstanbul'da Silivri de eklenecek. Bu depolama alanına hiç ihtiyaç duyulmamasını dilerken, aynı zamanda hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN