AFAD ve Meteoroloji'den peş peşe uyarılar: Antalya dahil birçok ile 'turuncu' alarm!

AFAD ve Meteoroloji'den peş peşe uyarılar: Antalya dahil birçok ile 'turuncu' alarm!

Meteoroloji ve AFAD birçok ile 'turuncu' alarm' uyarısında bulundu. Bugün tüm yurtta soğuk ve yağışlı hava iyice etkisini gösterecek. Isparta, Burdur, Antalya ve Muğla için turuncu kod uyarısında bulundu. Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğusunda yerel kuvvetli yer yer çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İşte illere göre 5 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güneydoğu kesimlerinde beklenen yağışların, bu akşam saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinden başlamak üzere Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Malatya’nın güneyi, Tunceli, Bingöl’ün güneybatısı, Batman’ın kuzeyi, Mardin, yarın (Çarşamba) öğleden sonra ise Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin güneybatısında yer yer gök gürültülü sağanak, Kahramanmaraş ile Tunceli’nin kuzey ve yüksek kesimleri ile Şırnak’ın doğu ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel su baskını, yıldırım, kuvvetli güney-güneydoğu yönlerden rüzgar, kar yağışı alan yerlerde tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

AFAD'DAN 3 İLE UYARI

AFAD'dan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre 3 ilimiz (Antalya, Burdur, Isparta) için turuncu yağış uyarısı yapılmıştır. Uyarı verilen illerimizin valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Antalya, Burdur ve Isparta illerinde turuncu uyarılar devam etmekte olup yağışların yarın (14.02.2024) sabaha kadar etkili olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

14 ŞUBAT ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-copy.jpg

15 ŞUBAT PERŞEMBE GÜNÜ

2-copy.jpg

16 ŞUBAT CUMA GÜNÜ

3-copy.jpg

17 ŞUBAT CUMARTESİ GÜNÜ

4-copy.jpg

18 ŞUBAT PAZAR GÜNÜ

5-copy.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN