'AFAD Yangını Araştırılsın Önergesi'ne ret: AK Partili ve MHP'li vekillerden itiraz

'AFAD Yangını Araştırılsın Önergesi'ne ret: AK Partili ve MHP'li vekillerden itiraz

Ankara'da bulunan AFAD binasında geçtiğimiz günlerde çıkan yangının araştırılması için CHP tarafından mecliste verilen araştırma önergesi, AK Partili ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’nın Çankaya ilçesinde Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan AFAD’ın muhasebe/evrak bölümünde saat 05.00 sıralarında bir yangın meydana gelmişti. Yangın sonucunda bazı evrakların zarar gördüğü öğrenilirken Ankara başsavcılığı, yangını şüpheli bularak soruşturma başlatmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise resmi sosyal medya hesabı Twitter'da yangın haberini alıntılayarak, “Belgeleri yakalım derken, binaları da yakmayın lütfen” ifadelerini kullanmıştı.

CHP, geçtiğimiz gün konunun araştırılması için araştırma önerisi verdi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Nedir bu yangın, ne için çıktı? AFAD, 2015 yılında tamamlanan binası 67 milyon TL’ye mal oldu. O zaman yapılan açıklamalarda bu binanın her türlü afet, doğal şartlar, yangın ve sele karşı dayanıklı olduğu belirtilerek, törenle açıldı. Türkiye’nin gözbebeği olması gerekirken o binanın, bir yangın ile karşılaşmasının bana pis kokuları geliyor. Bu yangın ile eğer bazı evraklar yok edilmiş, yok edilmesine izin verilmişse ülkemizde çok sorgulanması ve hesap sorulması gereken konular vardır."

AK PARTİ VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Konuşmaların ardından geçilen oylamada öneri, AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN