AFAD'tan 4 il için alarm: Turuncu ve sarı kodlu uyarı geldi

AFAD'tan 4 il için alarm: Turuncu ve sarı kodlu uyarı geldi

AFAD, Kırklareli ve Muğla için "turuncu", Edirne ve Tekirdağ için "sarı" kodlu yağış uyarısı yaparak, vatandaşları cep telefonlarına kısa mesajla bilgilendirdi. AFAD Başkanı Okay Memiş, bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere bölgeye gitti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kırklareli ve Muğla için "turuncu", Edirne ve Tekirdağ için "sarı" kodlu yağış uyarısı yaptı. Yağışların başlamasıyla birlikte AFAD Başkanı Okay Memiş, bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere Kırklareli'ne intikal etti.

EKİPLER TEYAKKUZDA OLACAK

Kırklareli, Ankara, Bursa, İstanbul, Sakarya ve Tekirdağ'daki AFAD ekipleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvelik Komutanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, 112 Acil ve özel idareden 152 personel ile bir uçak, iki helikopter ve 43 araçla görev yapacak.

"VATANDAŞLARIN DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR"

Vatandaşlar, AFAD tarafından cep telefonlarına kısa mesajla bilgilendirme yapılacak. Ani sel, su baskını, yıldırım, fırtına, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN