Afrika'dan Türkiye'ye doğru yola çıktı! 39 derece sıcak alarmı: Yarın resmen kavrulacağız

Afrika'dan Türkiye'ye doğru yola çıktı! 39 derece sıcak alarmı: Yarın resmen kavrulacağız

Türkiye bu sene yazı erken yaşıyor. Afrika'dan yeni sıcak hava dalgaları ülkemize doğru yola çıktı. Pazartesi günü itibariyle sıcaklıklar 39 dereceyi bulacak. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Kış mevsimi boyunca ülkemize bela olan Afrika sıcaklıkları tekrardan ziyarete geliyor. Ülkemize yarından itibaren giriş yapacak Afrika sıcaklıkları, yaz gelmeden yaz mevsimini getirdi. Meteoroloji kaynaklarından gelen uyarılara göre sıcaklıklar 39 dereceye kadar yükselecek.

TÜRKİYE'NİN BELALISI GERİ DÖNÜYOR

Afrika sıcaklıkları 2023 yılından itibaren ülkemizde yoğun bir şekilde etkisini gösterirken, yarından itibaren geri geliyor. Türkiye'nin belalısı olarak nitelendirilen Afrika sıcaklıkları, kış mevsiminde kar yağışlarını engelleyen etkenlerden birisi olurken, ülkemizde yaz mevsimini de erken getirdi. Sıcaklıklarda şahlanış yaşanacağını söyleyen meteoroloji kaynaklarından paylaşımlar geldi.

ingiltere-sicak-trt-haber-kolaj-1880324.jpg

SICAKLIKLAR 30 DERECEYİ AŞACAK

Hava durumu tahminleriyle bilinen 'Hava Forum' tarafından yeni uyarılar geldi. Yarın itibariyle Afrika sıcaklıklarının yeniden ülkemize giriş yapacağı paylaşıldı. Yaz gelmeden başlayan bu sıcaklıklara karşı birçok şehirde artış hissedileceği duyuruldu. Bu sezonda ikinci kez sıcaklık değerleri 30 derecenin üzerine çıkacağını paylaştı. Salı ve Çarşamba gününü işaret eden Hava Forum beklenen sıcaklıkları paylaştı. İşte beklenen sıcaklıklar şu şekilde;

  • Eskişehir, Sarıcakaya: 37-39°
  • İstanbul: 28-31°
  • Ankara: 28-30°
  • İzmir: 27-30°
  • Bursa: 30-32°
  • Sakarya: 30-31°
  • Edirne: 30-32°

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN