Ağacın dallarından tek tek topluyor pazara hazırlıyorlar! Torosların bereket pınarında emek isteyen hasat...

Ağacın dallarından tek tek topluyor pazara hazırlıyorlar! Torosların bereket pınarında emek isteyen hasat...

Türkiye’nin tarımda önemli merkezlerinden olan Konya’da erkenci hasat başladı. Bahçenin yolunu tutan üreticiler, ürünleri ağacın dallarından tek tek topluyor pazara hazırlıyorlar. İşte, emek isteyen üretimin detayları…

Konya’nın yüksek rakımlı, sulanabilen ve bol güneş alan arazilerinde yetiştirilen erkenci kirazda hasat zamanı başladı. Aladağ bölgesinde mesaiye başlayan üreticiler, bin bir emekle ağaçların dallarından topladıkları kirazları pazarda satışa sunmak için hazır hale getiriyor.

konyada-erkenci-kiraz-hasadi-2.jpg

YEREL PAZARIN İLK ÜRÜNLERİ ÇIKTI

Tarım arazileri kadar, yaş sebze ve meyve merkezi olarak da bilinen Konya’da erkenci kiraz üreticilerinin mesaisi başladı. Torosların bereket pınarı Aladağ Vadisi’nde, yerel pazarların ilk meyve ve sebzeleri her sene tedarik ediliyor.

konyada-erkenci-kiraz-hasadi-1.jpg

Yaygın olarak bağcılık yapılan Aladağ Vadisi’nde, kiraz, şeftali, ayva ve diğer meyvelere ek olarak kimi yerleşim bölgelerinde Antep fıstığı da yetiştiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN