Ağustos’ta ekildi 10 TL’den satılıyor! Rusya ve Gürcistan bekliyor ama öncelik Ankara, İstanbul ve Bursa’nın

Ağustos’ta ekildi 10 TL’den satılıyor!  Rusya ve Gürcistan bekliyor ama öncelik Ankara, İstanbul ve Bursa’nın

Türkiye'nin verimli topraklarında üretiliyor Rusya ve Gürcistan bunun için kapıda bekliyor. Ağustos ayında toprakla buluştu 3. hasat süreci tamamlandı. Öncelik Ankara, İstanbul ve Bursa'ya verildi.

Türkiye'deki önemli üretim merkezleri arasında yer alan Bafra Ovası, birçok farklı ürüne ev sahipliği yaparken brokoli hasadının üçüncüsü tamamlandı. Kızılırmak Nehri'nin döküldüğü verimli topraklarda kış sebzeleri yetiştirilirken brokoli de 12 ton hasat beklentisi bulunuyor.

DÖNÜM BAŞINA 2 TON

Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı, 6200 dekarlık alanda brokoli üretimi yapıldığını belirtti. Ağustos ayında ekimi tamamlanan brokolinin hasadının Nisan sonuna kadar devam ettiğini belirten Aşçı, sebzeden dönüm başına 2 ton verim aldıklarını aktardı. Bu yıl yaklaşık 12.400 kilogram brokolide beklentisi olduğunu ifade eden Aşçı, ovada üretilen brokolinin genellikle iç piyasaya gönderildiğini söyledi.

brokoli-hasadi.jpg

Karadeniz sahil kesimi ile birlikte İstanbul, Ankara ve Bursa'ya ürünlerin gönderildiğini dile getiren Aşçı, çok az da olsa Rusya ve Gürcistan'a da gönderildiğini aktardı.

2. ÜRÜN OLARAK EKİLİYOR

Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteği ile birlikte çeltik alanlarında 2 ürün olarak brokoli yetiştirildiğini ifade eden Aşçı, her şartta üretim yapılabildiğine değindi. Aşçı, "Bizler üreten çiftçiler olarak çıkan ürünler para etse de etmese de her türlü şartta üretmeye devam edeceğiz. Devletimizin bizim yanımızda olduğunu biliyoruz. Bizler de devletimizin her zaman yanındayız. Çiftçiler olarak tohum, gübre, ilaç ve mazot desteklerin artırılmasını bekliyoruz." sözlerini aktardı.

brokoli-hasadi-1.jpg

10 TL'DEN SATILIYOR

Karaburç Mahallesi'nde çiftçilik yapan Hürşah Aşçı kademeli olarak 10 dönüm arazide brokoli ekimi yapıldığını dile getirdi. Ağustos ayı ile başlanan brokoli ekimi hakkında detayları paylaşan Aşçı, "Ekim ayında ektiğimiz brokolinin kademeli olarak üçüncü hasadını yapıyoruz. Çıkan mahsulleri Bafra Sebze Hali'ne veriyoruz. Brokoliyi en son 8 liradan sattım, dün ise 10 lira olmuş, bugün de 10 liradan alınacağını düşünüyorum. Brokoli çok tonaj veren bir mahsul olmadığı için masraflarını çıkarıyor." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN