AHBAP tartışmalarına Erdoğan da katıldı

AHBAP tartışmalarına Erdoğan da katıldı

Kahramanmaraş depremi ile birlikte bölgeye yardım toplayan AHBAP'a yönelik eleştiriler devam ediyor. Derneği daha önce AK Partili ve MHP'li vekiller hedef almıştı. Özellikle sosyal medyada sıkça rastlanılan AHBAP tartışmalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Erdoğan, "Nakdi yardımların AFAD üzerinden yapılması istismarları ve tereddütleri ortadan kaldıracak bir yöntemdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkez üslü olan ve 10 ili derinden sarsan depremin ardından ziyaretlerine devam ediyor.

Erdoğan, Adıyaman'dan basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken, gündeminde sanatçı Haluk Levent'in kurmuş olduğu yardım derneği AHBAP vardı.

Daha önce MHP'li milletvekili Birol Gür, AHBAP'ı hedef alıp, “Lütfen yardımlarınızı AFAD üzerinden yapınız. AHBAP çavuş ilişkileriyle UĞUR’suz ellere yapılan yardımların ne kadarı depremzedelere ulaşıyor endişelerimiz var” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN DA TARTIŞMALARA KATILDI

Erdoğan da yardımların AFAD'a yapılması gerektiğini söyleyerek, isim vermeden AHBAP tartışmalarına katıldı. "Nakdi yardımların AFAD üzerinden yapılması istismarları ve tereddütleri ortadan kaldıracak bir yöntemdir" ifadelerini kullanan Erdoğan'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

10 ilde ciddi yıkımlar oldu. Kahramanmaraş ve Hatay' ziyaret ederek durum tespitlerini yaptık. Gaziantep, Osmaniye ve Kilis'te de durum tespitlerine yaparak depremzede kardeşlerimizle bir araya geldik. Tüm Adıyamanlı kardeşlerimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Depremlerde 10 ilimizde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 991'e yükseldi. Yaralı sayısı 75

‘YARDIMLARIN AFAD ÜZERİNDEN YAPILMASI İSTİSMARI KALDIRACAK’

Tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. Ülkemizi yeniden ayağa kaldıracağız. Yardımları AFAD kontrol ediyor. Yardımların her kuruşu deprem bölgesine harcanıyor. Nakdi yardımların AFAD üzerinden yapılması istismarları ve tereddütleri ortadan kaldıracak bir yöntemdir.

Bölgede kışın yaşanması bir diğer engel olarak karşımıza çıkmıştır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen milletimizle beraber devletimizin tüm imkanlarını deprem bölgesine AFAD'ın koordinesinde yönlendirdik. Afet bölgesi ve olağanüstü hal ilanı kararı aldık. Bununla bazı maalesef kendini bilmezler soygun yapıyorlar. Marketleri soyuyorlar. İş yerlerine saldırıyorlar.

Bazıları da suistimaller peşinde koşuyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimali yapanlara gerekli müeyyideler uygulanacaktır.

DEPREMZEDELERE 1 YIL KİRA DESTEĞİ

Devletimiz ve milletimiz tüm imkanlarıyla milletimizin yanında olmuştur. 1 yıl içerisinde konutları inşa edeceğiz. 10'ar bin lira vereceğiz. İsteyen depremzedelere kira desteği de verilecek. Farklı kentlere gidenlerin kira bedelini karşılayacağız.

THY ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

THY depremzedelere ücretsiz olarak hizmet verecek. Gideni de geleni de ücretsiz taşıyacak. Yardımların belirli bir plan içerisinde dağıtılması gerekiyor. AFAD'la, diğer kurumlarla iletişim kurmadan yardım yollamayın. Temel ihtiyaçlar konusunda sıkıntı yaşamıyoruz.

Elazığ, Van'daki depremlerde, yangınlarda yaraları en kısa sürede sardıysa inşallah burada da aynısını yapmaya muktedirdir. AFAD acil yardım ödeneğinden az önce ifade ettiğim destekleri vereceğiz. Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15 bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Kira yardımını da inşallah yapacağız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN