Ahmet Davutoğlu: 'İktidar geri kabul anlaşmasını erken başlattı'

Ahmet Davutoğlu: 'İktidar geri kabul anlaşmasını erken başlattı'

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, X hesabı üzerinden paylaştığı 'Geri kabul anlaşması nasıl ve ne zaman devreye girecekti? 18 Mart 2016 tarihli anlaşma uygulansaydı, ülkemizdeki mülteci sayısı nasıl kontrol altına alınacaktı?' başlıklı videoda çarpıcı açıklamalara yer verdi. İktidarın geri kabul anlaşmasını erken başlattığını belirten Davutoğlu, 'Aslında bir anlaşma var ama vize serbestliği verildiği gün devreye girecek' dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, X (eski adıyla Twitter) hesabından Fatih Altaylı'nın programına konuk olduğu görüntülerden derlediği bir video paylaştı. Başbakanlık yaptığı dönemde kendisinin de imzasının bulunduğu geri kabul anlaşmasının nasıl ve ne zaman devreye gireceği ve anlaşmanın uygulanması halinde ülkemizdeki mülteci sayısının kontrolü konusunda yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İktidarın geri kabul anlaşmasını erken başlattığını belirten Davutoğlu, 'Bizim hakkımız artık Avrupa Birliği'nden (AB) vize serbestliği istemektir. Bizim vatandaşlarımızın Avrupa kapılarında sürünmesi devri bitecek.' dedi.

'ANLAŞMA VAR AMA VİZE SERBESTLİĞİ VERİLİNCE DEVREYE GİRECEK'

Kıbrıs müzakereleri dolayısıyla AB'ye güven problemimiz olduğunu söyleyen Davutoğlu, onlar paraf atarsa atarız, imzalarsa imzalarız, uygularsa uygularız politikası izlediklerini belirtti. Yaklaşık 4 yıllık bir müzakere sonucu 2013 sonunda Ankara'da bir törenle Türkiye ve AB arasında geri kabul anlaşmasının paraf edildiğini bildiren Davutoğlu, '2018 Ocak'ında Türkiye'de vize serbestliği vermek üzere eş zamanlı olarak geri kabul anlaşması da devreye girmek üzere mutabakata varıldı' dedi.

Davutoğlu, geri kabul anlaşması hakkında, 'Aslında bir geri kabul anlaşması var ama vize serbestliği verdiği gün devreye girecek' ifadelerini kullandı. Bir milyon mültecinin Avrupa'ya gönderilmesi için Avrupa içinde taksimat yapıldığının altını çizen Davutoğlu, 'O kadar sağlam bir anlaşma ki bu. Biz bunu ben ayrılana kadar uyguladık. İlk uçaklar mayıs ayının başında gitti. Finlandiya'ya, Almanya'ya indi. Bizim kamplardan göçler gitti. Törenler yapıldı. Dolayısıyla biz 2 şeyi garanti altına aldık. Bir, Türkiye'deki mülteci sayısı artmayacaktı. İki, 1 milyon mülteciyi de ayrıca Avrupa'ya gönderecektik.' dedi.

Davutoğlu'nun videolu paylaşımının tamamı şu şekilde:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN