Ahmet Davutoğlu'ndan iktidara medya ve STK uyarısı

Ahmet Davutoğlu'ndan iktidara medya ve STK uyarısı

Can kaybı sayısının 32 bine dayandığı Kahramanmaraş depreminin ardından 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan edildi. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden iktidara seslenerek, ''Olağanüstü günlerden geçtiğimiz bu dönemde iktidarı uyarıyorum; asla medyayı ve STK’ları yasaklayıcı ya da cezalandırıcı bir yola tevessül etmesinler.'' dedi.

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinde 9 gündür arama kurtarma çalışmaları sürüyor... Kahramanmaraş merkezli 7,7 ile 7,6 şiddetindeki iki büyük depremle sarsılan 10 ilde tablo vahametini koruyor.

3 senedir yapılan uyarılara rağmen herhangi önlem alınmayan iktidar depremi 'asrın felaketi' olarak sunarken uzmanlar 160 bine yakın vatandaşı evsiz bırakan afeti 'ihmal'ler zincirinin sonucu olarak açıklıyor.

AFAD'tan yapılan son açıklamaya göre; felakette can kaybı sayısı 31 bin 974'e yükseldi. Büyük felakette verilen kayıp ve yaralı sayısıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük faciası olacak.

Türkiye 10 il için seferber olurken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden iktidarın içinden geçtiğimiz bu zor süreçte STK'lara ve medyaya yönelik tavrını eleştirdi.

'ASLA YASAKLAYICI YA DA CEZALANDIRICI BİR YOLA TEVESSÜL ETMESİNLER'

''İktidar cenahından son günlerde STK’lara ve medyaya yönelik saldırgan tavırlar görmekteyiz'' diyen Davutoğlu iktidarı şu sözlerle uyardı:

''İktidar cenahından son günlerde STK’lara ve medyaya yönelik saldırgan tavırlar görmekteyiz. Olağanüstü günlerden geçtiğimiz bu dönemde iktidarı uyarıyorum; asla medyayı ve STK’ları yasaklayıcı ya da cezalandırıcı bir yola tevessül etmesinler.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN