Ahmet Ercan'dan Bursa'da iki ilçeye uyarı: Orta büyüklükte deprem bekliyorum

Ahmet Ercan'dan Bursa'da iki ilçeye uyarı: Orta büyüklükte deprem bekliyorum

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Bursa’nın Gürsu ilçesinde dün gece yarısına doğru meydana gelen 3,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin paylaşım yaptı. Depremin öncü olmadığını belirten Ercan, bölgedeki yapılaşmanın kötü olduğuna dikkat çekti. Öte yandan Ercan, ilerleyen zamanlarda Gürsu ve Kestel ilçeleri için de orta büyüklükte deprem beklediğini belirtti.

Dün akşam (30 Aralık) saat 23.43’te Bursa’nın merkez Gürsu ilçesinde 3,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre, depremin 13.1 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

'ÖNCÜ OLDUĞUNU SANMIYORUM'

Bursa’da meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ercan’ın paylaşımı şöyle:

“Gürsu- Kestel ilerde Bursa için orta büyüklükte deprem beklediğim odak. 23.43'de 13 km derinde olan M3,7'lik depremcik, jeofizik olarak odak konumunu belirtiyor. Ancak öncü olduğunu sanmıyorum. O konumda yapılaşma kötü.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN