Aile hekimine bıçaklı saldırı: Kendini odasına kilitleyerek canını kurtardı

Kahramanmaraş'ta bir Aile Sağlığı Merkezi'nde dehşet yaşandı. İlaç yazdırmak için sağlık ocağına gelen H.K., Aile Hekimi İlber Yerli'ye bıçakla saldırdı. Güvenlik kamerasına yansıyan saldırıda, doktor odasına girip kapıyı kilitleyerek kurtuldu.

Cuma günü Piri Reis Mahallesi'ndeki Karacaoğlan Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşanan olayda, H.K. isimli şahıs Aile Hekimi İlber Yerli'ye ilaç yazdırmak istedi.

9293819.jpg

DOKTORA BIÇAKLI SALDIRI

Görüşme sırasında agresif tavırlar sergileyen H.K., hakaret ederek doktoru itekledi ve cebinden çıkardığı bıçak ile Yerli'ye saldırdı. Olay, sağlık merkezinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

9293816.jpg

KAPIYI KİLİTLEYEREK CANINI KURTARDI

Doktor İlber Yerli, odasına girip kapıyı kilitleyerek kendini korumaya çalıştı. Koridordaki diğer kişiler saldırgana engel olmaya çalışırken, H.K., kapıyı açmak için çaba gösterdi, ancak başarılı olamayınca merkezden ayrıldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, doktorun bilgisine başvurup, güvenlik kamerası görüntülerini izleyerek H.K.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

9293817.jpg

RAHATLIĞI DİKKAT ÇEKTİ

Olay anında koridordaki koltukta oturarak cep telefonuyla konuşan bir kişinin ise rahatlığı dikkat çekti. Bıçaklı saldırı anında ayak ayak üstüne atarak oturan şahıs, hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya devam etti. Telefonla konuşmasını bitirdikten sonra da saldırganı izleyip koridordan ayrıldı.

9293818.jpg

'CEZASIZLIK ALGISI ŞİKAYETÇİ OLMAKTAN KORKUTUYOR'

Yaşananlara ilişkin açıklama yapan Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Lütfi Tiyekli, meslektaşının yaşadıklarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Tiyekli, "Bir kişi elinde bıçak alarak bir doktor arkadaşımızı tehdit etti. Doktor arkadaşımız içeriden kapıyı kilitleyerek canını zor kurtardı. Buna rağmen arkadaşımız şikayetçi olamıyor, çünkü sağlıkta cezasızlık algısı insanları şikayet etmekten bıktırdı." dedi.

Tiyekli, "Oraya kolluk kuvveti çağrılıyor, kolluk kuvveti arkadaşlarımız kanunda açık şekilde yazılmasına rağmen şikayetçi olmama rağmen bir sağlık konusunda böyle bir olay olduğunda hemen işlem başlatması gerekirken hala ‘Şikayetçi misin?’ diye soruyorlar ve gereken işlemler yapılmıyor." ifadelerini kullandı.

9293821.jpg
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Lütfi Tiyekli

'SAĞLIK KURULUŞLARI KAMU TARAFINDAN KORUNSUN'

Toplumda cezasızlık algısının ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Tiyekli, "Kamu hizmeti veren bir hekime şiddet uygulamaya kalkıyorsanız, bunun cezası olmalı. Doktor arkadaşımız 'Yaralanmadım ki' diyor. İlle ölmesi mi lazım? Bu cezasızlık algısına alışmış durumda. Biz bu algının kalkmasını ve sağlık kuruluşlarının kamu tarafından korunmasını istiyoruz. Yoksa biz bu şiddetin önünü alamayacağız. Bir kamu kuruluşun kamu hizmeti veren doktora karşı ve oradaki vatandaşlara karşı bıçak çekiliyor ve kamera görüntüsü alınmamış bile. Ve belki de bu vatandaşınız bu görüntüler yayınlandığında bırakılmış olacak. Niye? Çünkü güvenlik kamerası görüntülerine bakılmamış bile." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN