Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeli haber geldi! Derya Yanık, destek ödemelerinin yatırılacağını duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeli haber geldi! Derya Yanık, destek ödemelerinin yatırılacağını duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerinin yapılacağı tarihi açıkladı! Devletin verdiği destekden kimler yararlanabilir? Verilen maddi destek kaç TL? İşte detaylar...

Hesaplara destek ödemeleri Kasım ayının gelmesi ile başladı. Hesaplarınızı kontrol etmenizde fayda var. Çocuk başına verilen maddi destek 650 TL' ye kadar çıkıyor. Çocuk yardımı için devlet kollarını sıvadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konu hakkında açıklama yaptı. Detaylar haberimizde!

İLAVE DESTEK SAĞLANACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya açıklık getirdi. Desteklerini esirgemeyeceklerini söyleyen Derya Yanık açıklamasında; “Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı’nın mevcut bütçesine 25 milyar TL ilave yaparak 40 milyar TL’ye çıkardık. Bununla birlikte programımızın kapsamını genişlettik. Böylece destek programımız süresince sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan çocuklar için ilave destek sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ÖDEME YAPILACAK

Derya Yanık çocuklu ailelerin ihtiyaçlarını giderebilmesi adına çocuklara verilen maddi destek için rakamları açıkladı. “Desteğimiz kapsamında 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL ve 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ödeme yapacağız" dedi.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN