AK Parti itiraz etmişti: YSK'den Gümüşhane kararı

AK Parti itiraz etmişti: YSK'den Gümüşhane kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Gümüşhane dahil yapılan 11 itirazı karara bağladı. YSK, AK Parti'nin Gümüşhane'de seçimlerin iptali yönündeki talebini reddetti. Daha önce AK Parti'nin itirazı üzerine kentte 65 sandık yeniden sayılmış ve sonuç değişmemişti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptığı itirazları değerlendirmeye devam ediyor. Kurul saat 14.00’te toplanarak, aralarında AK Parti'nin Gümüşhane'deki belediye seçimlerinin iptali ve yeniden gerçekleşmesi için başvurduğu olağanüstü itiraz da dahil 11 itirazı karara bağladı.

AK PARTİ'NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ

YSK, AK Parti'nin Gümüşhane'de seçimlerin iptali ve yeniden yapılması talebini reddetti.

Daha önce AK Parti'nin seçim sonuçlarına yaptığı itirazda, Merkez İlçe Seçim Kurulu, 16 bin 742 seçmenin oy kullandığı 80 sandığın 65'inde oyları yeniden saymıştı. Yeniden sayım sonucu MHP'nin adayı Vedat Soner Başer'in oyu 2 artarak 6 bin 692'ye, AK Parti'nin adayı Ercan Çimen'in oyu ise 4 artarak 6 bin 145'e yükselmiş ve sonuç değişmemişti.

Öte yandan; YSK, AK Parti'nin Tokat Erbaa Karakaya’da Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali, Ağrı Merkez’de oyların yeniden sayımı, Elazığ Arıcak Bükardı ve Kayseri Akkışla’da seçimlerin iptali taleplerini reddetti.

CHP’nin Tekirdağ Ergene ve Kapaklı ilçelerinde oyların yeniden sayımı talebi de kabul edilmedi. Kurul, MHP’nin Aksaray Merkez Sağlık’ta seçimlerin iptali ile Karaman Kazımkarabekir’de mazbatanın iptali, İYİ Parti’nin Ordu Çatalpınar ve Ünye’de seçimlerin iptal edilmesi taleplerini de reddetti.

GÜMÜŞHANE SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN