'AK Parti köylerde daha çok oy alıyor' iddiası 31 Mart'ta çöktü

'AK Parti köylerde daha çok oy alıyor' iddiası 31 Mart'ta çöktü

31 Mart yerel seçimlerinde, "Merkeze bağlı kırsal oy desteğinin AK Parti'ye daha çok kazandıracağı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Veri analisti Murat Kızılboğa'nın analizine göre, 31 Mart'ta il belediyelerinde kırsal oylar da dahil edilseydi CHP'nin kazandığı belediye sayısı daha da artıyor.

Kırsal yerleşimlerdeki oyların dahil edilmesi, bazı il belediye başkanlıklarında partiler arası dengeleri değiştirdi. Veri analisti Murat Kızılboğa'nın analizine göre, kırsal oyların etkisiyle bazı büyükşehirler el değiştirdi.

CHP 37 İLİ KAZANABİLİRDİ

31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında yapılan bir analiz, kırsal yerleşimlerin (köylerin) il merkezine bağlı belediye başkanlığı seçimlerine katılması durumunda mevcut belediye başkanlıklarının nasıl değişebileceğine dair çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Veri analisti Murat Kızılboğa'nın sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgilere göre, özellikle AK Parti ve CHP arasında önemli değişiklikler gözlemlendi.

DEĞİŞECEK İL BELEDİYELERİ:

Bitlis'te AK Parti'den DEM Parti'ye,
Çorum'da AK Parti'den CHP'ye,
Erzincan'da MHP'den CHP'ye,
Kars'ta MHP'den DEM Parti'ye,
Kırklareli'nde MHP'den CHP'ye,
Kütahya'da CHP'den AK Parti'ye,
Şırnak'ta AK Parti'den DEM Parti'ye geçiş yaşandı.
Partilerin İl Belediye Başkanlıkları Kazanımları:

CHP 31 Mart'ta 34 il belediyesi kazanmışken, kırsal oy etkisiyle 37 il belediyesine yükseliyor.
AK Parti 22, DEM Parti 13, MHP 5, Yeniden Refah Partisi 2, Büyük Birlik Partisi 1 ve İYİ Parti 1 il belediye başkanlığını kontrol ediyor olacaktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN