AK Parti yeni anayasa için harekete geçiyor: Bayramın hemen ardından muhalefetin kapısı çalınacak

AK Parti yeni anayasa için harekete geçiyor: Bayramın hemen ardından muhalefetin kapısı çalınacak

AK Parti Meclis Grubu, yerel seçim ve Ramazan Bayramının ardından 16 Nisan'da muhalefetin kapısını "yeni anayasa" gündemiyle çalacak. Bu ziyaretlerin amacı sıfırdan yazılması hedeflenen anayasa için "usul belirleme" olacak. Yeni anayasanın 90-100 madde olması planlanıyor.

AK Parti yeni anayasa çalışmaları için harekete geçiyor. Meclis'te yerel seçim ve Ramazan Bayramının ardından 16 Nisan'da yeni anayasa için ilk görüşmeler başlayacak.

AK Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, yeni anayasa yapma sürecinde, Meclis'teki tüm siyasi partilerden anayasada hangi başlıkların yer alması gerektiğine dair görüş alınması ve genel bir çerçeve belirlenmesi planlanıyor.

Siyasi partilere kendi metinlerini oluşturması için 3 aylık süre verilmesi bekleniyor. Başlıklar belli olduktan sonra siyasi partilerden, bu başlıkların altındaki maddelere ilişkin teklifleri istenecek.

Ardından siyasi partilerin hazırladıkları ve anayasada olması gereken başlıkların yer aldığı metinler Meclis Başkanlığı’na sunulacak. Öte yandan, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve çeşitli platformlardan da "hangi başlıklarda nasıl bir anayasa" beklentisi olduğu yönünde alınan tekliflerin, TBMM’de bir havuzda toplanması planlanıyor.

AK Parti kaynakları, yeni anayasanın açık, net bir çerçeve belirlemesi, 90-100 madde arasında olması ve detayların daha sonra hazırlanacak kanunlarda yer alması gerektiğinin altını çiziyor.

Ayrıca, yeni anayasanın, toplumun tümünün sahiplendiği, her bir kesimin katkıda bulunacağı, sivil, demokratik ve katılımcı bir toplumsal sözleşme olmasının da önemini vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN