AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi ile ilgili skandal iddia: 'Başkanlık katında jakuzi var'

31 Mart yerel seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 50 oy ile AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi ile skandal bir iddia ortaya atıldı. Yeni seçilen başkanı tebrik için binaya gittiğini ifade eden siyasal iletişim uzmanı Necati Özkan, belediye binasının başkanlık katında jakuzi ile karşılaştığını ifade etti. İddianın ardından Eski Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'den yanıt geldi. Döğücü, iddiaları reddederek 'Hodri meydan' dedi.

Türkiye, 31 Mart günü siyasi kararını verdi ama seçimlerin yankıları sürüyor. İstanbul'un Sancaktepe ilçesince belediye yönetimi AK Parti'den CHP'ye geçti. CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Alper Yeğin, mevcut belediye başkanı aynı zamanda AK Parti adayı Şeyma Döğücü'ye karşı galip gelerek yüzde 50.50 oyla yeni belediye başkanı seçildi. AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Döğücü, 110 bin 652 oy alarak yüzde 41.46 oranında kaldı. Sancaktepe, seçim sonuçlarıyla birlikte İstanbul'da 'beklenmeyen sonuç' olarak düşünülmüştü.

SKANDAL JAKUZİ İDDİASI

Seçimin ardından siyasal iletişim uzmanı Necati Özkan'ın Ruşen Çakır'ın programı Medyascope'da söylediği sözler gündem oldu. Özkan, belediye binasına jakuzi yapıldığını iddia etti.

Özkan'ın açıklamaları şöyle;

"Dün akşam Sancaktepe'nin yeni seçilmiş Belediye Başkanı Alper Yeğin'i kutlamak için Sancaktepe Belediyesi'ne gittim. Başkanlık katı 6 bin metrekare... Oda, oda, oda, dinlenme odası, jakuzi, yemek odası, 200 metrekarelik mutfak... Yani bu nasıl olabilir, bir kamu nasıl böyle yönetilebilir? Aşağıda millet büyük fakirlik çekerken, oradaki bir çadıra girip iftarlık almak için uğraşırken, bunu nasıl yapabilir bir siyasi akıl, bir siyasi yönetim. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kaybetmesi boşuna değil."

ŞEYMA DÖĞÜCÜ İDDİALARI REDDETTİ

Özkan'ın iddiaları gündem olurken Eski Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü konuya ilişkin sosyal medyadan yanıt verdi. İddiaları reddeden Döğücü, şu ifadeleri kullandı:

"Bir anneye, bir kadına iftira atmanın bedelini hem hukuk önünde hem de milletin vicdanında yargılanarak vereceksiniz. Necati Özkan jakuzi olduğunu ispatlamazsan senden aşağı insan yok.

Ayrıca mevcut başkana sesleniyorum; jakuzi olduğunu iddia edenlere karşı hemen şimdi başkanlık makamından canlı yayın açarak bu mevzuyu temizlemenizi vicdan ve haysiyetinize havale ediyorum."

SEÇİMİN ERTESİ GÜNÜ İFTAR ÇADIRINI KALDIRMIŞLARDI

Sancaktepe Belediyesi seçime iki gün kala belediye vatandaşlara iki bin liralık alışveriş kartı vereceğini duyurmuştu. Ortaya çıkan görüntülerde belediyenin kartı vermeyip isimleri alıp vatandaşları evlerine yolladığı görüldü. Bunun yanı sıra belediye başkan adayı Şeyma Döğücü'nün vaadi ise kadınlar her ay yarım gram altın vermekti. Belediye seçimin ertesi günü her gün açılan iftar çadırını açmamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN