Altın dağıtacaktı seçilemeyince vatandaşı cezalandırdı: Sancaktepe Belediyesi Ramazan çadırını açmadı

Seçim sonuçlarıyla birlikte İstanbul'da 'beklenmeyen sonuç' olarak düşünülen ilçelerden biri de Sancaktepe oldu. Sancaktepe Belediyesi yüzde 50.50 oy oranıyla AK Parti'den CHP'ye geçti. Ramazan ayı boyunca her gün kurulan iftar çadırını belediye, seçimin ertesi günü açmadı. Mazbatanın henüz alınmaması sebebiyle hala AK Parti'de olan belediyeye vatandaşlar tepki gösterdi.

Türkiye, 31 Mart günü siyasi kararını verdi ama seçimlerin yankıları sürüyor. İstanbul'un Sancaktepe ilçesince belediye yönetimi AK Parti'den CHP'ye geçti.

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Alper Yeğin, mevcut belediye başkanı aynı zamanda AK Parti adayı Şeyma Döğücü'ye karşı galip gelerek yüzde 50.50 oyla yeni belediye başkanı seçildi.

AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Döğücü, 110 bin 652 oy alarak yüzde 41.46 oranında kaldı.

SEÇİM ÖNCESİ BİR BİR VAATLERİNİ SIRALADILAR

Seçime iki gün kala belediye vatandaşlara iki bin liralık alışveriş kartı vereceğini duyurmuştu. Ortaya çıkan görüntülerde belediyenin kartı vermeyip isimleri alıp vatandaşları evlerine yolladığı görüldü. Bunun yanı sıra belediye başkan adayı Döğücünün vaadi ise kadınlar her ay yarım gram altın vermekti.

SEÇİM KAYBEDİLİNCE İFTAR UNUTULDU

Ortaya çıkan son görüntülerde şu an için hala AK Parti'de olan belediyenin seçimin ertesi günü her gün açılan iftar çadırını açmadığı görüldü.

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Medya Scope'tan Gülseven Özkan'ın ortaya çıkardığı görüntülere göre; Ramazan çadırının açılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Bununla birlikte CHP’nin yüzde 50 ile kazandığı ilçede seçmenin AK Parti’ye tepkili olduğu, ortaya çıkan oy kabının da tepki sonucu gerçekleştiği vatandaşlar tarafından belirtildi.

'OYLAR BİTTİ ÇADIR GİTTİ'

Vatandaşlardan biri konuyla ilgili olarak, "Şeyma Hanım seçim için galiba açtı çadırı. Ama oylar bitti, çadır gitti" şeklinde yorumda bulundu.

Bir diğer vatandaş ise çadırın açılamamasına tepki gösterirken, "Çadır kaybettikleri için kapalı. Sonuçta bu Şeyma Hanım'a yapılan bir şey değil. Aslında bunlar tepki oyları. Artık herhalde Cumhurbaşkanımız da bunun kararını verecektir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN