AK Parti'den yeni asgari ücret açıklaması

AK Parti'den yeni asgari ücret açıklaması

Vatandaş yüksek enflasyon nedeniyle eriyen asgari ücretle geçinmekte zorlanırken 'ara zam yapılabilir' açıklamalarını değerlendiren Bakan Bilgin, “Bu tartışmayı anlamlı bulmuyorum. Çok önemli bir artış yaptık” sözleriyle son noktayı koymuştu ancak AK Parti'den bir açıklama daha geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ‘gerekirse’ asgari ücrete müdahale etmekten çekinmeyeceklerini söyledi.

Asgari ücrete ocak ayında yapılan zammın yüksek enflasyon karşısında hızla erimesi, temmuz ayında ek zam tartışmalarını ortaya çıkardı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın, asgari ücrete yıl içinde iki kez zam yapılabileceğini belirterek, "Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, de ''Matematik'' belli diyerek asgari ücrete bir daha yapılması gerektiğini söyledi. Zeybekçi, "Enflasyonist ortam maalesef böyle. Matematik belli. Yılbaşında verilen zam enflasyonun altında ise akıl ve vicdan der ki gel arkadaş bunu düzeltelim" ifadelerini kullanmıştı.

''ÇOK ÖNEMLİ ARTIŞ YAPTIK''

Gaziantep’te Üretim Sürecine Katılım Programı Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Bakan Bilgin ise, asgari ücrete ara zamma ilişkin "Tartışmaları anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık" demişti.

Kanal 7’ye konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ‘gerekirse’ asgari ücrete müdahale etmekten çekinmeyeceklerini dile getirdi. Dağ, “Enflasyonun altına kimseyi ezdirmeyeceğiz” dediklerini ve ezdirmediklerini, yüzde 30-40 oranındaki zamlarla bunu ortaya koyduklarını ifade etti.

'GEREKİRSE MÜDAHALE YAPMAKTAN ÇEKİNMEYİZ'

AK Partili yönetici, ticari hayattaki hareketliliğin devam ettiğini, sabit gelirliler konusunda da hamleler yapmaları gerektiğini belirterek “Asgari ücretle ilgili bir irade ortaya koyduğunuzda herkes kendi çalışanlarına bir artış koymuş oluyor ve insanların alım gücünü bir seviyede tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Dağ şöyle devam etti: “İlgili bakanlıklarımız şu anda takip ediyor, gelen verilere göre zaten temmuz ayında memurlarla ilgili bir gündem var, asgari ücretle ilgili aralık ayında konuşuluyor. Ama gelen verilerin enflasyonun altında kaldığını görürsek, gerekirse müdahale yapmaktan çekinmeyiz.”

AK Partili Hamza Dağ, enflasyonun haziranda düz bir çizgiye ulaşacağını, kasım ayından itibaren de düşmeye başlayacağını öne sürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN