AK Partili Aksal'dan çiftçilere ayçiçeği ve buğday çağrısı: Ne olur her yere ekin

AK Partili Aksal'dan çiftçilere ayçiçeği ve buğday çağrısı: Ne olur her yere ekin

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, ayçiçeği ve buğday üretiminde sıkıntılar olabileceğini belirterek Trakyalı çiftçilere, "Lütfen, ne olur bir karış yeri bile boş bırakmayın." sözleriyle çağrıda bulundu.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal partisinin Merkez İlçe Başkanlığı'nda gazetecilerle bir araya geldi. Aksal, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle hem buğday hem de ayçiçeği için ekim sorunları olabileceğini söyledi. Trakyalı çiftçileri üretime çağıran AK Partili Aksal, ''Lütfen ne olur, bir karış bile boş ver bırakmayın, her yere ayçiçeği ekin'' dedi.

Aksal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''HER YERE EKİN''

''Önümüzdeki süreçte özellikle ayçiçeği ekiminde Ukrayna ve Rusya’da bazı sıkıntılar olacak. Onun için daha bir önem kazanıyor, Türkiye’de ayçiçeği ekimi. Edirneli çiftçilerimize, üreticilerimize seslenmek istiyorum. Lütfen ne olur, bir karış bile boş ver bırakmayın, her yere ayçiçeği ekin. Önümüzdeki dönemde ürününüz değerli olacaktır.

''SIKINTILAR OLACAK''

Dünya kimsenin öngöremediği bir dönemden geçiyor. Pandemi bazı aksaklık ve lojistik sıkıntılara neden oldu. Tam pandemi bitti derken Ukrayna-Rusya savaşı geldi. Türkiye hem buğday hem ayçiçeğinde Ukrayna ve Rusya’dan ciddi derecede alım yapıyordu. Önümüzdeki süreçte özellikle ayçiçeği ekiminde Ukrayna ve Rusya’da bazı sıkıntılar olacak. Onun için daha bir önem kazanıyor, Türkiye’de ayçiçeği ekimi. Biz her zaman söyledik, pandemi sürecinde de söyledik üreticilerimize, ‘siz üretmeye devam edin, biz sizin yanınızda olacağız.

''BUĞDAY İÇİN BU ÇAĞRI GEÇ''

Nihayetinde gerçekten; üreticimizi, çiftçimizi, vatandaşımızı, enflasyona, artan maliyetlere ezdirmemek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Bunu ayçiçeği için de yapacağız. Ben buradan Edirneli çiftçilerimize, üreticilerimize seslenmek istiyorum. Lütfen ne olur, bir karış bile boş ver bırakmayın. Ve Edirne’de, önümüzde ayçiçeği sezonu yaklaşıyor, artık buğday için bu çağrı belki geç; her yere ayçiçeği ekin. Önümüzdeki dönemde ürününüz değerli olacaktır. Biz çiftçimizi, üreticimizi bugüne kadar nasıl ezdirmediysek bundan sonra desteklemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte üretmek çok önemli.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN