AK Parti'li belediye başkanından flaş karar! İstifa edip o partiye geçti: Çok konuşulacak sözler...

AK Parti'li belediye başkanından flaş karar! İstifa edip o partiye geçti: Çok konuşulacak sözler...

AK Parti'den belediye başkanı seçildikten kısa süre sonra istifa eden eski Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İYİ Parti'ye katıldı. Partinin meclis grup toplantısında konuşan Arı "En cesur insanlar yolsuzluk yapmayanlardır. Ne vatan sevgisinde ne milli ve manevi değerlere olan bağlılığımızda bizi sorgulayacak adam anasından dünyaya gelmemiştir. " dedi.

Eski Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, eşi Melek Arı ile birlikte İYİ Parti'ye katıldı. İYİ Parti grup toplantısında kürsüye çıkan eski AK Partli başkan Rasim Arı ile eşi Melek Arı'nın rozetlerini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı.

İYİ Parti grup toplantısında Meral Akşener'in konuşması öncesi, kürsüde konuşan Eski Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı konuşmasında 'yolsuzluk' göndermesi yaptı.

Arı, Akşener'e hitaben "Onur ve hak mücadelesi için çıkmış olduğum 26 aylık mücadelemin sonunda bana göstermiş olduğunuz sevgi, evinizi ve kapınızı açmanız, bize ablalık yapmanız nedeniyle size şükranlarımı sunuyorum" dedi.

rasim-ari-meral-aksener.jpg

"BİZİ SORGULAYACAK ADAM ANASINDAN DÜNYAYA GELMEDİ"


Arı konuşmasında yolsuzluk konusuna dikkat çekerek "Tuzak kuranların en hayırlısı Allah’tır anlayışından, kardeşlerine tuzak kurmaya kalkanlara şunu ifade edeyim ki; en cesur insanlar yolsuzluk yapmayanlardır. Biz Anadolu’nun kavruk yüzlü çocuklarıyız. Elbette hata ve noksanlıklarımız vardır. Ama ne vatan sevgimizde ne milli ve manevi bağlılığımızda bizi sorgulayacak, akçeli konularda bizi yargılayacak adam anasından dünyaya gelmemiştir. Biz siyaseti ayrıştırmak için değil, ötekileştirmek için değil, rantı birilerine paylaştırmak için değil kardeşliği ve sevgiyi ve hizmeti yaygınlaştırmak için kullanacağız. Sayın genel başkanımın emrinde aynı siyasi anlayışı sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

rasim-melek-ari-meral-aksener.jpg

AKŞENER'DEN BAKANLARIN VEKİL ADAYI OLMASINA TEPKİ

İYİ Parti grup toplantısında Arı'nın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Genel Başkan Meral Akşener, kabine üyelerinin milletvekili adayı yapılmasına tepki gösterdi. Akşener, "Milletin kararı açıkça gördükleri için büyük bir paniğe düşmüş durumdalar. Bugün atanmış bakanlarını milletvekili yapabilmenin telaşındalar. Seçimi kaybedeceklerinin farkına varanlar hiç olmazsa milletvekili olabilmenin peşindeler. Gerçekten ibretlik. Bu atanmış bakanlar arkalarında devletin gücüyle seçime girip bir de buna adil ve dürüst bir seçim mi diyecekler? Devleyin kaynaklarını diledikleri gibi kullanıp buna demokrasi mi diyecekler? Böyle bir ilkesizliği, ciddiyetsizliği kabul etmiyoruz. Madem vekil adayı olmaya karar verdiler, o zaman buyursunlar, hodri meydan! İstifa etsinler öyle aday olsunlar, görelim çapları neymiş, boyları ne kadarmış." şeklinde konuştu.

rasim-ari3.jpg

İSTİFA ETMİŞTİ

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı 2021 yılının ocak ayında bir basın toplantısı düzenleyerek görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. "Tamamen sağlık sorunları nedeniyle, 21 aydır onur ve şerefle, başı dik bir şekilde hizmet ettiğim Nevşehir Belediye Başkanlığından istifa ediyorum" açıklamasında bulunan Arı, partisinden de istifa etmiş, ardından Arı’nın yolsuzluklara karşı mücadele ettiği için istifasının istendiği iddiaları ortaya atılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN