AK Partili Hüseyin Çelik'ten hedef alınan Aynur Doğan'a destek

AK Partili Hüseyin Çelik'ten hedef alınan Aynur Doğan'a destek

Kocaeli Derince Belediyesi'nin Kürt sanatçı Aynur Doğan'ın konserini iptal etmesinin yankıları sürerken AK Partili Hüseyin Çelik'ten dikkat çeken bir açıklama geldi. Hedef alınan Aynur Doğan'ın 'Dolmabahçe Buluşmaları'na davet edilen sanatçılardan biri olduğunu belirten Çelik, "Bizim mahallenin linç girişimlerini çok yanlış buluyor ve kınıyorum" sözlerini kaydetti.

Kürt sanatçı Aynur Doğan'ın Kocaeli'ndeki konserinin iptali kamuoyunda tepki toplamaya devam ediyor. Kamuoyunda tepkiye yol açan yasak kararını Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, konserle ilgili gerekli izinlerin alınmaması şeklinde gerekçelendirmişti. Organizasyon şirketi ise bu iddiayı yalanlayarak "Daha önceki tüm işlerimizde olduğu gibi 20 ve 25 Mayıs etkinliklerimizin de ödeme dekontlarımızı ibraz ettiğimiz ve çalışmalarını tamamladığımız halde konser iptal edildi" açıklamasını yaptı.

'VİCDANLARINIZI GÜÇLENDİRMENİN FIRSATLARIYIZ'

Aynur Doğan da yasak kararının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gücümüzün yettiği, sevginizin olduğu her yerde paylaşarak birlikte büyüyeceğiz. Bizler 'kaslarınızı' geliştireceğiniz kum torbası değil, ancak yüreğinizi ve vicdanlarınızı güçlendirmenin fırsatlarıyız" ifadelerini kullandı.

HEDEF ALINMAYA BAŞLANDI

Daha sonra Aynur Doğan karalama propagandalarına maruz bırakılarak hedef alındı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis Genel Kurulu’nda Aynur Doğan’a yönelik açıklamalarda bulunup, Doğan’ın konseri için yer tahsis edilmesi istendiğini, uygun görüldüğünü ancak sözleşmede yazan 4 bin 800 TL'nin yatırılmadığı için iptal edildiğini iddia etti.

Elitaş, “Sanki Kürtçe söyleyen birisinin, Kürtçe konuşmasının ve Kürt düşmanlığının bir unsuru olarak ifade etmeyi haksızlık olarak ifade etmek istiyorum, doğru bir yaklaşım tarzı değildir. Ben Aynur Doğan kimdir bilmem ama sorduk, soruşturduk, baktık; PKK'ya sırtını dayamış, PKK propagandasını yapan birisi” ifadelerini kullandı.

'AYNUR DOĞAN BU TOPRAKLARIN BİR ÇIĞLIĞIDIR'

Tüm bu yaşananlar sonrası Aynur Doğan'a ilişkin AK Parti kanadından şaşırtan bir açıklama geldi.

Konseri yasaklanan ve hedef alınan Aynur Doğan’a dair açıklamalarda bulunan AK Parti kurucularından, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2010 yılında “Dolmabahçe Buluşmaları” kapsamında davet ettikleri sanatçılar arasında Aynur Doğan’ın da olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğan’a “iltifat” ettiğini hatırlattı, "Birileri beğenir, birileri beğenmez ama Aynur Doğan bu toprakların bir çığlığıdır" dedi.

Hüseyin Çelik’in sosyal medya hesabından Aynur Doğan’a ilişkin yaptığı paylaşımlar şu şekilde:

"Dolmabahçe Buluşmaları” kapsamında, 20 Şubat 2010’da davet ettiğimiz ses sanatçıları arasında Aynur Doğan da vardı. O gün isimleri PKK ile birlikte anılan sanatçıları davet etmemiştik. Sayın Cumhurbaşkanı toplantıda bütün sanatçılara olduğu gibi Doğan’a da iltifat etti.

2010 yılında İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olması hasebiyle Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen konserde Aynur Doğan, Kürtçe “Ahmedo Roni” şarkısını söyleyince hazır bulunan Sayın Cumhurbaşkanı bir hayli duygulanmış ve Aynur’un performansını takdir etmişti.

Derince Belediyesi’nin Aynur Doğan’a reva gördüğü muameleyi ve ardından bizim mahallenin Aynur Doğan’ı linç girişimlerini çok yanlış buluyor ve kınıyorum. Birileri beğenir, birileri beğenmez ama Aynur Doğan bu toprakların bir çığlığıdır.”

DOLMABAHÇE MUTABAKATI

Dolmabahçe Mutabakatı 2012 yılının sonuna doğru başlayan “çözüm süreci”nin en önemli adımıydı. 28 Şubat 2015’te İmralı Heyetinde yer alan dönemin HDP milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, İdris Baluken ve dönemin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya geldi. Dolmabahçe'deki bu toplantının ardından sürecin başka bir evreye geçeceği hatta nihayete ereceği düşünülüyordu. Ancak beklenildiği gibi olmadı. Bu toplantının üstünden çok geçmeden çözüm masası devrildi ardından Türkiye çatışmalı bir sürecin içine girdi.

BİR KONSERE DAHA YASAK

Öte yandan Aynur Doğan konserinin iptaline tepkiler sürerken Metin-Kemal Kahraman kardeşlerin konseri Muş Valiliği tarafından yasaklandı.

Bir başka yasak haberi de yine Kocaeli'nden geldi. Amed Şehir Tiyatrosu'nun 28 Mayıs'ta Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde sahneleyeceği "Don Kîxot" oyunu da iptal edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN