Davutoğlu'ndan Aynur Doğan tepkisi: Hangi akla hizmetle Kürtçe müziği yasaklamaya kalkarsınız!

Davutoğlu'ndan Aynur Doğan tepkisi: Hangi akla hizmetle Kürtçe müziği yasaklamaya kalkarsınız!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kürt sanatçı Aynur Doğan'ın konserinin AK Partili Derince Belediyesi tarafından yasaklanmasına tepki göstererek, "Hangi cüretle, hangi akla hizmetle Kürtçe müziği yasaklamaya kalkarsınız! Kürtçe, Türkçe gibi bu toprakların öz dilidir" dedi.

Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta Kocaeli’nin Derince ilçesinde yapılması planlanan konseri AK Partili Derince Belediyesi tarafından iptal edildi. Doğan'ın konserinin iptal edilmesine bir çok kesimden tepki geldi.

Konserin yasaklanmasına tepki gösteren isimlerden biri de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Doğan'ın konserinin yasaklanmasına tepki gösterdi.

Davutoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Hangi dilde icra edilirse edilsin müziğin dili evrenseldir. Hangi cüretle, hangi akla hizmetle Kürtçe müziği yasaklamaya kalkarsınız! Kürtçe, Türkçe gibi bu toprakların öz dilidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (30)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
30 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN