AK Partili Kurtulmuş 'Türkiye kaçamadı' diyerek kabul etti: Son 3-4 yıldır büyük kriz ortamı var

AK Partili Kurtulmuş 'Türkiye kaçamadı' diyerek kabul etti: Son 3-4 yıldır büyük kriz ortamı var

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'de özellikle son bir yıldır yoğun bir şekilde hissedilen ekonomik krizi kabul etti. "Son 3-4 yıldır karşılaştığımız büyük bir kriz ortamı var küresel ölçekte" ifadelerini kullanan Kurtulmuş, Türkiye'nin de bu krizden kaçamadığını savundu. Kurtulmuş aynı zamanda, Erdoğan'ın yeni sistemde bir defa cumhurbaşkanı olduğunu ifade ederek, "Cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde Cumhurbaşkanımız bir kere seçilmiştir" dedi.

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan ve Türkiye gündeminin konuşulduğu Anadolu Soruyor programının bu hafta konuğu AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş oldu. Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır, Kon TV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy ve Altaş TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Deniz’in sorularını yanıtladı.

whatsapp-image-2023-01-21-at-11-29-52.jpeg

'SON 3-4 YILDIR BÜYÜK BİR KRİZ ORTAMI VAR'

Kurtulmuş, Türkiye'de özellikle son bir yıldır varlığı ciddi şekilde hissedilen krizi kabul etti. Aynı zamanda tüm dünyada da kriz yaşandığını söyleyen Kurtulmuş, dünyada gelişen bazı olanların bu krize destek verdiğini savundu. Son 3-4 yıla ekonomik açıdan dikkat çeken Kurtulmuş, "Son 3-4 yıldır karşılaştığımız büyük bir kriz ortamı var küresel ölçekte. Dünyada fabrikalar kapandı, tedarik zincirler kesildi. Üretim maliyetleri 3-4 katına çıktı. Büyük bir türbülans oldu. Bazı ekonomiler derin yaralar aldılar. Türkiye’nin buradan kaçışı mümkün değildi. Pandeminin üstüne Rusya – Ukrayna krizi de buna tuz biber ekti" şeklinde konuştu.

Bu süreçte Türkiye'nin iki yol izlediğini belirten Kurtulmuş, "Türkiye başından beri iki stratejiyle ilerledi. Dünya frene basarken Türkiye gaza bastı. Diğer taraftan her alanda ülkenin ekonomisini geliştirecek çalışmalarını sürdürmüştür, yatırımlarını desteklemiştir. Bir taraftan tezgahı dağıttırmamaya çalışmıştır. Sanayicimizin, esnafımızın tezgahı kalsın diye. Evet zor zamanlar oldu ama bunların hepsinde bunları telafi edecek işler yapılmıştır. Hayat pahalılığını önlemek için sürekli desteklerde bulunmuştur. Asgari ücretliye iki defa destek yapıldı. TOKİ’nin yapmış olduğu sosyal konut desteği oldu. Her iki haftada bir bakanlar kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanımız vatandaşlara müjdeler veriyor. Üretim ve tüketim bir dengede tutulmaya çalışıyor. Yıllardır konuşulan EYT olur mu olmaz mı denilen şey gerçekleştirilmiştir" dedi.

whatsapp-image-2023-01-21-at-11-29-51.jpeg

'TÜRKİYE MAYIS AYINDA SEÇİME GİDECEK'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan'ın 14 Mayıs'ı işaret ettiği seçimler ile ilgili konuştu. Seçim tarihi için mayıs ayını işaret ederek, “Haziranda da olsa mayısta da olsa seçime ramak kaldı. Bazı zorunluluklar dolayısıyla yaz tatili, üniversite sınavı dolayısıyla seçim bir miktar öne alınabilir. Bu bir erken seçim değildir. Bu meclisin feshi kesinlikle değildir. Burada Cumhurbaşkanının meclisi feshi hakkı vardır veya meclisin kendisini fesih hakkı vardır ama bu o değil. Seçimin birazcık öne alınmasıdır. İnşallah Türkiye önümüzdeki mayıs ayında seçime gidecek. haziran ayındaki seçim bir miktar öne çekilerek güzel kampanya yapılarak barış ve esenlik içerisinde seçim yapılacak. Türkiye 2023 seçimleriyle birlikte yüz yılının kapılarını açacak. Muhalefete gerek yok, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı bu konuda yeterlidir” ifadelerini kullandı.

'CUMHURBAŞKANIMIZIN İKİNCİ KERE SEÇİLMESİ KENDİ HAKKI'

Erdoğan'ın 'üçüncü defa Cumhurbaşkanı' olacağı tartışmaları devam ederken, Kurtulmui, Erdoğan’ın aday olması önünde hiçbir engel olmadığına dikkat çekti. Kurtulmuş, "Maalesef bazı çevreler tarafından kafa bulandırmak için bazı konular açılıyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde Cumhurbaşkanımız bir kere seçilmiştir ve ikinci kere seçilme hakkı sistem içerisinde kendi hakkıdır. Daha önce seçildi ama parlamenter sistem içerisinde seçildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi farklı bir sistem. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız ikinci dönem için yine aday olacaktır. AK Parti 3 dönem kuralını yenileme için getirmiş bir parti. Ama bunu gerçekten uygulaması AK Parti’ye ivme kazandıracaktır. 5 dönem milletvekilliği yapmış arkadaşlarımız var. Bunların aday olmaması artık siyasi hayatı bitmiş anlamına gelmiyor, onlardan ve denetimlerinden başka bir şekilde istifade edilebilir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN