AK Parti'nin kurucu üyesi Elkatmış'tan iddialara tepki: Böylesini görmedim

AK Parti'nin kurucu üyesi Elkatmış'tan iddialara tepki: Böylesini görmedim

TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti'nin kurucu üyelerinden Elkatmış, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ortaya attığı iddialarla ilgili konuştu. "Ben böylesini görmedim" diyen Elkatmış, vatandaş adaletten soğutuluyor ifadelerini kullandı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda dile getirdiği iddialar siyaset gündeminde tartışmalara neden oldu. 3 Kasım 1996'da Susurluk'ta meydana gelen trafik kazasıyla ortaya çıkan ilişkileri araştırmak için kurulan eski TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu'nun başkanı, kapatılan Refah Parti'nin milletvekili ve AK Parti'nin kurucu üyesi Mehmet Elkatmış, DW Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

Yaşananların en temel nedeninin hukukun olmayışı olduğunu söyleyen Elkatmış, "Yargı etkin bir şekilde görevini yapmıyor. Siyasette didişme almış başını gidiyor. Ben böylesini görmedim. Ortalık toz-duman olmuş" dedi.

Elkatmış'ın sorulara verdiği cevaplar şu şekilde:

Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Soylu’yu hedef almasına, Türkiye'de karanlık ilişkiler ağı kurulduğunu iddia etmesine ne diyorsunuz?

İddialar uzadıkça uzuyor. Bitmiş değil. Türkiye'de biten bir şey var: Hukuk, adalet. Hukuk yok, yargı yok. Memlekette bugün bunların yaşanmasının en temel nedeni hukukun olmayışıdır. Yargı etkin bir şekilde görevini yapmıyor. Siyasette didişme almış başını gidiyor. Ben böylesini görmedim. Ortalık toz-duman olmuş. Siyasette bırakın saygıyı, sevgiyi tahammül kalmamış. Oysa ki adalet mülkün temelidir. Bunu dinimiz açık bir şekilde söyler. Türkiye'de adalet yok. Kaos yaratılıyor. Vatandaş adaletten soğutuluyor.

Susurluk için TBMM'de araştırma komisyonu kurulmuştu. Bugün neden kurulamıyor böyle bir komisyon?

Türkiye geçmişinden ders çıkartmıyor. Ne zaman çıkardı ki? Yıllarca siyasette bulundum. Bugün geldiğimiz ortama bakın. Toplumun ortak bir sorunu var ve siyaset çözüm üretemiyor. Böylesi nerde görülmüş. İncelersin, gerekeni yaparsın. Mecliste komisyon kurarsın. Niye olmuyor bunlar? Çünkü Türkiye'de gerçekten adalet yok. Adalet hepimizin olmazsa olmazıdır. Devletin, halkın güvencesidir. Ortaya bir kirli ilişkiler ağı dökülmüşse bunun araştırılması, soruşturulması elzemdir. Adalet içinde, hukuk içinde araştırılması yapılmalıdır.

Yazının tamamını okumak için linke tıklayın

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN