Akaryakıta peş peşe 3. indirim müjdesi! Araç sahipleri resmen bayram ediyor... İşte 7 Ekim 2023 güncel fiyatlar

Akaryakıta peş peşe 3. indirim müjdesi! Araç sahipleri resmen bayram ediyor... İşte 7 Ekim 2023 güncel fiyatlar

Brent petrol fiyatlarının dalgalanmaya devam ettiği bu dönemde, akaryakıt fiyatları da sürekli değişkenlik gösteriyor. Bugün, 7 Ekim 2023 tarihinde benzin ve motorin (mazot) litre fiyatlarına ilişkin güncel bilgileri paylaşacağız...

Gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 2.90 TL indirim yapıldı. Bu, hafta içinde benzin fiyatlarına yapılan üst üste indirimlerin ardından gelen bir gelişme olarak kayda geçti.

Şu anki akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litresi 37,30 TL'den satılıyor.
Benzin litresi ise ortalama 33.58 TL'den satılıyor.

2-002.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF (Maliyet, Sigorta ve Navlun Dahil) Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Akaryakıt fiyatları, uluslararası piyasalardaki petrol ve döviz fiyatlarının yanı sıra Türkiye'nin enerji politikaları ve dünya olayları gibi birçok faktörden etkilenmektedir. Bu nedenle fiyatlar düzenli olarak güncellenmektedir. Son güncellemeleri takip ederek yakıt masraflarınızı daha iyi planlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN