Akaryakıta zam yağmuru! Motorinin ardından bir zam da benzine... O tarihten önce depoyu fulleyen kazanır

Akaryakıta zam yağmuru! Motorinin ardından bir zam da benzine... O tarihten önce depoyu fulleyen kazanır

Brent petrol ve döviz kurundaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Öyle ki zam yağmuru yaşanırken motorin zammının ardından şimdi de benzin için tarih verildi. O tarihten önce depoyu fulleyen kar eder. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

SIRA BENZİN ZAMMINDA

Petrol fiyatlarındaki değişiklik döviz kurları ve vergilerdeki artış gibi nedenlerden dolayı değişiklik gösterirken özellikle de son zamanlarda üst üste zamlar geldi. Yeni yılın ilk ayında olmamıza rağmen akaryakıtta zam haberleri arka arkaya geldi. Geçtiğimiz günlerde motorin zammı için tarih verilirken şimdi de benzin zammı için tarih verildi.

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişimler, Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Bu gece itibarıyla motorin fiyatlarına 1 lira 38 kuruş zam yapılması beklenirken, benzin fiyatlarına da önemli bir zam geliyor. Yapılacak bu zamla, İstanbul'da motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak 41,62 TL'ye yükselecek.

2021/10/13/benzin.jpg

O TARİHTEN ÖNCE DEPOLARI FULLEYİN

Vatandaşlar, ekonomik dalgalanmaların akaryakıt fiyatlarına olan etkisini yakından takip ediyor. Gece yarısından itibaren motorin litre fiyatında 1,38 TL'lik bir artışın olması öngörülüyor. Bu artış, doğrudan pompa fiyatlarına yansıyacak. Benzin grubunda ise motorinden daha yüksek bir zam bekleniyor. Karar'ın sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre, çarşamba gece benzin fiyatlarına 1 lira 80 kuruşluk bir zam yapılması öngörülüyor. Bu zam sonrasında benzinin litresi 40 liranın oldukça üzerine çıkacak.

Daha önce motorin fiyatlarına 1 lira 15 kuruş, benzine ise 1 lira 46 kuruşluk zam yapılmıştı.

2021/10/13/benzine-zam.jpg

Güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde:

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı şu anda 38,36 TL, Anadolu Yakası'nda ise 38,28 TL. Motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 40,26 TL, Anadolu Yakası'nda 40,19 TL.

Ankara'da benzinin litre fiyatı 39,03 TL, motorinin ise 40,97 TL. İzmir'de benzin litre fiyatı 39,22 TL, motorin ise 41,16 TL olarak belirlenmiş durumda.

Yeni yapılacak zamlarla birlikte akaryakıt fiyatlarının daha da yükselmesi bekleniyor. Bu durum, ekonomik açıdan vatandaşların ve sektörün üzerindeki yükü artırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN