Akaryakıtta tek ürün tek fiyat dönemi başlıyor! EPDK’dan devrim gibi karar

Akaryakıtta tek ürün tek fiyat dönemi başlıyor! EPDK’dan devrim gibi karar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt sektöründe önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Kurum, akaryakıt istasyonlarında satılan farklı isimlere sahip dizel ve benzin ürünlerindeki fiyat farklılıklarını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapmayı planlıyor.

Bu düzenleme ile “Ultra force”, “power”, “fuelsave”, “VMax”, “VPro” gibi çeşitli isimler altında satılan akaryakıtların fiyatlandırılmasında bir standardizasyon getirilecek..

EPDK’nın hazırladığı, “Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı” ile akaryakıt istasyonlarında tek tip ürün ve tek fiyat uygulamasına geçilmesi öngörülüyor.

img-4426-001.jpeg

Bu sayede, istasyonlarda sunulan benzin, motorin (dizel) ve LPG gibi ürünlerin isimlerinin sadeleştirilmesi ve fiyat farklılıklarının kaldırılması amaçlanıyor. Yapılan bu düzenleme ile akaryakıt alımlarında tüketicilere daha şeffaf ve adil bir ortam sunulması hedefleniyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, bu ürünler normal akaryakıt ürünlerine göre daha yüksek fiyatlarla satılıyor ve yakıt tasarrufu ile ekstra performans gibi faydalar sağladığı iddia ediliyordu. Ancak EPDK’nın yeni düzenlemesi ile bu tür iddialarla satışa sunulan ürünlerin ayrımcılığına son verilecek ve tüm akaryakıt ürünleri standardize edilecek.

Bu değişikliğin 30 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanmakta olup, akaryakıt sektöründe daha adil ve şeffaf bir piyasa oluşturulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN