Akaryakıtta yüzde 25 zam şoku! Araç sahipleri yakında kontak kapatacak... İşte 16 Eylül 2023 güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıtta yüzde 25 zam şoku! Araç sahipleri yakında kontak kapatacak... İşte 16 Eylül 2023 güncel akaryakıt fiyatları

Araç sahiplerine kontak kapattıracak yeni bir zam geldi! Akaryakıta gelen yüzde 25’lik zam duyanları şok etti… Petrol fiyatlarındaki artış akaryakıta sık sık zam gelmesine neden olurken her geçen gün artan fiyatlar araç sahiplerini hüsrana uğratmaya devam ediyor. İşte 16 Eylül 2023 güncel akaryakıt fiyatları…

Son günlerde petrol fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor. Varil başına 90 liranın üzerine çıkan petrol, son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta yansırken araç sahipleri artık kontak kapatma seviyesine geldi. Yüzbinlerce sürücü 16 Eylül 2023 güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. İşte detaylar…

SON ZAMLA FİYATLAR 40 TL’YE DAYANDI

Yapılan son zammın ardından benzinin litre fiyatı 38,52 seviyesine çıktı. Bunun yanı sıra motorin ise birçok şehirde 49 liranın üzerine çıktı. Petrol ve akaryakıt fiyatlarındaki artış tüm dünyada enflasyona ilişkin korkuları yeniden ateşledi.

2021/10/13/benzine-zam.jpg

16 Eylül güncel akaryakıt fiyatları şöyle:

İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38,47 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 39.91 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 17,14 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38,52 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 39,99 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda LPG litre fiyatı: 17,60 TL

Ankara'da benzin litre fiyatı: 39,10 TL

Ankara'da motorin litre fiyatı: 40,52 TL

Ankara'da LPG litre fiyatı: 17,59 TL

İzmir'de benzin litre fiyatı: 39,22 TL

İzmir'de motorin litre fiyatı: 40,71 TL

İzmir'de LPG litre fiyatı: 17,33 TL

2021/10/16/benzin.jpg

PETROL FİYATLARI NEDEN HIZLA ARTIYOR?

Suudi Arabistan’ın ve Rusya’nın üretimi kısıtlama kararı sonrasında petrol arzının azalmasına ve stoklarda düşüş yaşanmasına yol açtı. Öte yandan Riyad ve Moskova geçtiğimiz hafta üretim ve ihracat kesintilerinin bu yıl sonuna kadar uzayacağını açıkladı.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ve OPEC, petrol kesintilerindeki uzamanın bu sene petrol piyasalarında açığa neden olacağını açıklarken, “Suudi-Rusya ittifakı petrol piyasalarında zorlu bir mücadeleye neden oldu” dedi.

Washington merkezli Eurasia Group analistlerinden Raad Alkadiri, “Petrol talebinin istikrarlı olması ve Suudi Arabistan ile OPEC’in yaptığı arz yönetimi, hazirandan bu yana piyasa duyarlılığında büyük bir dalgalanmaya neden oldu” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN