Akkuyu NGS'de fesih tartışması! Meral Akşener: Kabul edilemez

Akkuyu NGS'de fesih tartışması! Meral Akşener: Kabul edilemez

Akkuyu Nükleer AŞ, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinde çalışmalarını tamamlayan IC İçtaş İnşaat ile sözleşmenin feshetmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından sözleşmenin feshine yönelik yaptığı açıklama "Kabul edilemez" diyerek tepki gösterdi.

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi’nde çalışmalarını tamamlayan IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile sözleşmenin feshedilerek, inşaat işlerinde katılımcıların yapılandırılmasının yeniden düzenlenmesine karar verildiği belirtilmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'nin ilk nükleer güç santralı Akkuyu NGS'de İçtaş ile sözleşmesinin iptal edilmesinin ‘kabul edilemez’ olduğunu söyledi.

Akşener Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Teknoloji transferi ve yüksek teknolojili üretim, ülkemizin kalkınması için stratejik öneme sahip. Ancak Akkuyu'da yapılan hukuksuz fesih işlemi, Türk şirketinin tasfiye edilerek ülkemizin nükleer enerji alanındaki gelişimini engellemek anlamına geliyor. Bu kabul edilemez.” değerlendirmesini yaptı.

"Gerekli adımları atmaya davet ediyorum"

Akşener şu ifadeleri kullandı:

"Rusya ile kurulan asimetrik ilişki biçimi artık sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Enerji Bakanlığını, konuyla ilgili millî sorumluluğunun bilinciyle hukuki yetkilerini ivedilikle kullanmaya ve gerekirse santrali millîleştirmek üzere gerekli adımları atmaya davet ediyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN