AKOM açıkladı: Yağış bitti, sıcaklıklar artıyor

AKOM açıkladı: Yağış bitti, sıcaklıklar artıyor

AKOM'un yağış ve fırtına raporuna göre; Megakentin farklı bölgelerinde metrekareye 15 ila 50 kilogram yağış düştü. En fazla yağış ise metrekareye 75 kilogram ile Çatalca'da yaşandı. Hafta boyunca hafif yerel yağışlar dışında ciddi bir yağışın beklenmediğini aktaran AKOM, sıcaklıkların bugünden itibaren 20-23 derece civarına yükseleceğini belirtti.

Dün yurdun büyük bölümünde kuvvetli yağış ve fırtına etkili oldu. Bazı kentlerde minare ve ağaçlar devrildi, çatılar uçtu, araçlar hasar gördü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yağış ve fırtına raporunu yayınladı.

METREKAREYE 50 KİLOGRAM YAĞIŞ

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğunun belirtildiği raporda, "İl genelinde sabah erken saatlerden itibaren etkili olan sağanak yağmur neticesinde İstanbul'un farklı bölgelerinde metrekareye 15 ila 50 kilogram arasında yağış kaydedilirken Çatalca'nın ormanlık bölgelerinde bu değer 75 kilograma ulaşmıştır. En fazla yağış Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Eyüp ve Büyükçekmece ilçelerimizde gözlenmiştir." ifadeleri kullanıldı.

SICAKLIKLAR BUGÜNDEN İTİBAREN ARTIYOR

AKOM, hafta boyunca gece ve sabah erken saatlerde görülecek hafif yerel yağışların dışında ciddi bir yağışın beklenmediği aktardı. Sıcaklıkların bugünden itibaren tekrardan artarak hafta boyunca 20-23 derece civarına yaz değerlerine yükseleceğinin öngörüldüğü bildirildi.

DERE KENARINDA MAHSUR KALAN 5 KİŞİ KURTARILDI

Raporda, kuvvetli sağanak, yağmur ve fırtına nedeniyle yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı hazırda bekleyen İBB ekiplerinin, 3 bin 320 personel, 1717 araç ve iş makinesiyle il genelinden alınan ihbarlar doğrultusunda müdahale çalışmalarını yaptığı kaydedildi.

Sorun yaşanan noktaların da yer aldığı raporda, "Çatalca Karacaköy Mahallesi Ahmetpaşa Caddesi Binkılıç Deresi mevkisi yoğun yağış sonrası derenin yükselmesi sonucu dere kenarında mahsur kalan 5 kişi itfaiye ve İstanbul İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma (İSAK) ekipleri tarafından kurtarılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan raporda, kentte etkili olan yağış nedeniyle M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Yenibosna istasyonunda su baskını, Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi'nde de bir binanın bahçesindeki istinat duvarında çökme yaşandığı aktarıldı.

Rapora göre, 12 göllenme, 10 ağaç devrilmesi, 5 su baskını, 3 yol çökmesi ve 2 toprak kayması olayına da müdahale edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN