Akşener 'ittifak sistemi'ni hedef aldı: Dayatma düzenine 'hayır' diyoruz

Akşener 'ittifak sistemi'ni hedef aldı: Dayatma düzenine 'hayır' diyoruz

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Ankara'daki yerel seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısında konuştu. İttifak sistemine karşı olduklarını ve bu sistemden faydalananların rahatını bozduklarını belirten Akşener, Türkiye'nin hak ettiği demokratik milli yükselişi başlatabilecek tek siyasi parti olduklarını ifade etti. Konuşmasında iktidara ve muhalefete de yüklenen Akşener, "İktidar ne kadar basiretsiz ise, ana muhalefet ne kadar kör sağır dilsiz ise biz de o kadar kararlıyız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ATO Kongre Merkezi'nde partisinin '2024 Yerel Seçim Beyannamesi ve Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Akşener, konuşmasında seçimlere ittifaksız girmelerine yönelik gelen eleştirilere de yanıt verdi.

rf.jpg

Akşener'in açıklamaları şu şekilde:

"İttifak sistemine de, dayatma düzenine de, mecburiyet düzenine de hayır diyoruz. Milletimize milli bir siyaset vaat ediyoruz. Bu yüzden de ülkemizdeki siyasetin konforunu sürenleri rahatısz ediyoruz. İşi kamplar arası nüfus sayımına çekenleri rahatsız ediyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan çok mutluyuz.

Türkiye'yi bu kısır döngüye mahkum eden düzene çomak sokmaya, siyasetin iktidarla ana muhalefetin ortak yapımı bir orta oyunu olmasına müsade etmeyeceğiz. Bu yola çıkarken milletimize söz verdik. Bizim için siyaset vizyon, kadro ve proje ile yapılır. Demokrasi, sosyal adalet ve eşitliği önce şehirlerde sağlamayı konuşacağız.

basliksiz-1-001.jpg

'TOPLUMUN EN BÜYÜK SORUNU YOKSULLUK'

Milletimizin yaşadığı 4 temel soruna nasıl çözümler sunacağımızı anlatacağım. Birinci temel sorun yoksulluk. Bugün milletimiz gittikçe büyüyen yoksulluk sarmalıyla karşı karşıya. İYİ Parti olarak, şehirlerimizde yoksullukla mücadelenin odağına gençleri, kadınları, çocukları ve emeklileri alıyoruz. Yurt imkanları sunacağız. Hiçbir gencin KYK borcu derdine düşmemesi için sosyal sorumluluk projelerine katılan gençlerin borçlarını biz ödeyeceğiz. Yönettiğimiz belediyelerdeki okullarda sabah ve öğlen olmak üzere ücretsiz yemek imkanı sunacağız. Kadın girişimciler aracılığıyla temin edeceğiz. Kadın destek merkezleriyle her konuda kadınların yanlarında olacağız. Emeklilerimiz için gelirine destekler sunacağız."

'YABANCI TABELALAR SÖKÜLECEK'

Türkiye'nin 'kaçak ve sığınmacı istilası' ile karşı karşıya olduğunu ve bunun için de 'milli göç doktirini' dediği planın hayata geçirileceğini belirten Akşener, yabancı alfabelerle tabela asılmasının öne geçeceklerini ve mevcut tabelaların da söküleceğini ifade etti.

Akşener, "İktidar ne kadar basiretsiz ise, ana muhalefet ne kadar kör sağır dilsiz ise biz de o kadar kararlıyız. İYİ Parti'nin yönettiği tüm belediyelerde kaçak sayısını hızla azaltacağız" dedi.

'RANT KOVALAYAN ŞEBEKELERİ YOK EDECEĞİZ'

Üçüncü olarak deprem konusuna değinen Meral Akşener, iktidarın ülkeyi büyük bir depreme hazırlama konusunda beceriksiz olduğunu vurguladı. Akşener, "Rant kovalayan şebekeleri yok edeceğiz, rantı insanımıza tercih eden zihniyeti şehirlerimizden söküp atacağız. Yeşili betona çevirme sevdalılarının, ormanlarımızı yok etmeye çalışan hainlerin düzenini bozacağız" diye konuştu.

Salona dolduranlara, "Türkiyemin iyi ve cesur evlatları" diye seslenen Akşener, önlerine çıkan engelleri aşıp geçeceklerini belirterek sözlerine şöyle son verdi:

"Bize istikamet çizenlere güler geçeriz, bir avuç şımarığın kazanıp 85 milyonun kaybettiği bu kirli düzeni değiştirecek iradeye sahibiz. Biz Türkiye'nin hak ettiği demokratik milli yükselişi başlatabilecek tek siyasi partiyiz. Önümüzdeki seçimlerden zaferle kazanacağız. İYİ Parti Türkiye için en iyisi. Bunu herkes görecek, önce şehirlerde sonra tüm Türkiye'de."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN