Akşener'den Erdoğan'a İsveç ve Finlandiya tepkisi: Şehitlerin kanı üzerinden pazarlık yaptırmayız

Akşener'den Erdoğan'a İsveç ve Finlandiya tepkisi: Şehitlerin kanı üzerinden pazarlık yaptırmayız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurusu hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslendi. "Amacın para pazarlığına oturmak ve elini yüksekten açmaksa orada 'dur' demek bizim boynumuzun borcudur." diyen Akşener, "Avrupa ile para pazarlığı yapmak için şehitlerimizin kanını peşkeş çekmene izin vermeyiz." dedi

TBMM'de partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurusu hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek "Eğer amacın, tansiyonu yükseltip, yine bir para pazarlığına oturmak, ve elini yüksekten açmaksa; İşte orada, sana “dur” demek, bizim boynumuzun borcudur! Avrupa ülkeleriyle para pazarlığı yapmak için, şehitlerimizin kanını peşkeş çekmene, müsaade etmeyiz!" ifadelerini kullandı.

Akşener konuşması öncesi İYİ Parti’den istifa eden ve bugün yeniden İYİ Parti’ye katılan Adana Milletvekili İsmail Koncuk'a rozetini taktı.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu haftaya maalesef acı bir haber ile başladık. Pençe-Kilit operasyonunda 5 evladımızı şehit verdik. Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza şifa diliyorum.

Geçtiğimiz hafta sporun basketten, voleybola birçok branşından alınan başarılarla milletçe gururlandığımız bir hafta oldu. Bu muhteşem sonuçlarda emeği geçen tüm sporcularımızı, teknik ekibi ve yönetim kadrolarımızı yürekten kutluyorum. Yalnız bu başarılardan birinin farklı bir anlam ve önemi var. Brezilya’da gerçekleşen 24. İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil eden milli sporcularımız 8 altın, 19 gümüş, 17 de bronz madalya aldılar. 73 ülke arasında 3’üncü oldular. Tüm sporcularımızı ayrıca kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

TARİH, 'KEŞKE YUNAN GALİP GELSEYDİ' DİYENLERDEN ÖĞRENİLMEZ

Geçtiğimiz hafta sonundan beri sayın Erdoğan ve arkadaşlarını Abdülhamid Han üzerinden bir yaygara tufanı almış gidiyor. Hakaretlerin, öfke nöbetlerinin, nefret şovlarının biri bin para. Oysa dillere destan şanlı tarihimize sahip çıkmanın da, tarihimizden ilham alarak yol yürümenin de tarihe atıf yaparak siyaset dersi vermenin de yolu ilk önce tarihi öğrenmekten geçer. Ama tarih 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen meczup feslilerin hezeyanlarından öğrenilmez. Yalan, yanlış danışman notlarından da öğrenilmez. Dizi sahnelerinden, çizgi romanlardan hiç öğrenilmez. Tarih, okuyarak araştırarak öğrenilir. İşte bu yüzden sayın Erdoğan tarihi bir türlü öğrenemiyor çünkü kendisi okumayı hiç sevmiyor. Eline tutuşturulan notlardan ötesini görmüyor.

ERDOĞAN'I ABDÜLHAMİD'E BENZETMEK RAHMETLİYE HAKARETMİŞ

Unuttuğu bir şey var biz tarihe onun gibi kişiler üzerinden bakmıyoruz. Biz tarihe onun gibi kavgalar üzerinden de bakmıyoruz. Biz tarihe değerler, sistemler ve sonuçlar üzerinden bakıyoruz. Çünkü biz Abdülhamid Han ile değil o günün şartlarındaki demokrasi rüzgarıyla ilgileniyoruz. Tarihin her döneminde milletimizin istibdata karşı koyduğu tavırla ilgileniyoruz. Tekleşmeye, tek adamlığa giden her yolu azimle keşmiş olan milli irade ile ilgileniyoruz. Sayın Erdoğan nedense istibdat dönemiyle günümüz arasındaki benzerlikleri dile getirmemden çok rahatsız oldu. Abdülhamid Han'ı kendisine benzetmemi bir hakaret olarak algıladı. Yani sayın Erdoğan'ı Abdülhamid'e benzetmek rahmetliye hakaretmiş.

EN AZINDAN KENDİSİNİN FARKINDA BU DA BİR ŞEY

Sayın Erdoğan için rehber kabul ettiği, rol model aldığı ama nasıl vefat ettiğini bile bilmediği Abdülhamid Han'ı kendisine benzetmek büyük bir hakaretmiş. Yani biz aslında istibdata karşı koyan o ruhtan bahsederken değil sayın Erdoğan'a benzetirken Abdülhamid Han'a hakaret etmişiz. En azından kendisinin farkında bu da bir şeydir.

İSTİBDATI UMURSAMAZ AMA KENDİ MARUZ KALINCA AVAZ AVAZ BAĞIRIR

İstibdat bir olgudur bu inkar edilemez. Ancak görüyoruz ki sayın Erdoğan için istibdatın kendisi değil istibdata kimin maruz kaldığı ve istibdatı kimin uyguladığı daha önemli. Kendi uyguladığı istibdatı umursamaz ama kendi maruz kaldığı zaman avaz avaz bağırır. Halbuki istibdat göreceli değildir ya vardır ya da yoktur. Ya karşısındadır ya da yanındasındır. Eğer istibdata karşıysan söz Abdülhamid Han'a gelir. 1912'deki sopalı seçimlere de 1946'daki sandık baskısına da, askeri vesayete de karşı olursun, 27 Mayıs darbesine de, 12 Mart'a da 12 Eylül'e de 1909'daki darbe teşebbüsüne de karşı durursun 15 Temmuz 2016'dakine de. Yassıada Mahkemeleri'ndeki adaletsizliğe de isyan edersin, tweet atan gençlerin Silivri'ye yollanmasına da. 28 Şubat ile de mücadele edersin sayın Erdoğan'ın partili istibdat rejimiyle de. Eğer istibdata karşıysan hadi Atatürk'e zaten yabancısın ama en azından Namık Kemal'i, Ziya Gökalp'i bilmen gerekir.

SİYASET TUTARLILIK İSTER

Siyaset tutarlılık ister ama sen ve ortakların bilmezseniz, hatırlamazsanız, unutursanız hem de üstüne çıkıp onlara 'kanı bozuklar' derseniz bu sadece tutarsızlık olmaz en hafif tabiriyle vefasızlık, vicdansızlık, terbiyesizlik olur.

MİLLETİMİZİN TOKADINI KİM YİYECEKMİŞ ÇOK AZ KALDI

Sayın Erdoğan için bunların hiçbir önemi olmadığını zaten biliyoruz. Sayın Erdoğan için tarihimizin, ecdadımızın sadece kendi iktidarını korumaya hizmet ettiği sürece değerli olduğunu da biliyoruz. Artık apaçık ortada olan beceriksizliğini, işbilmezliğini, manevi değerlerimizin ardına sığınarak saklamaya çalıştığını da görüyoruz. Çünkü bu bir zihniyet meselesi. Gün gelir o tarih döner dolaşır yakana yapışır ve bütün cahilliğin ortaya saçılır. Tazmanya canavarı edasıyla attığı hamasi tratlarını gülerek izliyoruz çünkü biz biliyoruz ki çok az kaldı. Haddi kim bilecekmiş, milletimizin tokadını kim yiyecekmiş çok az kaldı.

KAHROLSUN İSTİDBAT YAŞASIN HÜRRİYET DİYECEĞİZ

Milletin adamı diye milletin omuzlarında geldin istibdatın adamı olarak milletin iradesi ile gidiyorsun. O nedenle kendini parçalasan da bizler, aynı bizler öncekiler gibi istibdata dur demeye devam edeceğiz. Kahrolsun İstibdat Yaşasın Hürriyet diyeceğiz. Adalet diyeceğiz. Kötüler gidecek, iyiler kazanacak.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO BAŞVURUSU

Ukrayna'da dört aydır süren işgal şimdiye kadar NATO üyesi olmayan İsveç ve Finlandiya'yı da harekete geçirdi. Her ülkede Rusya'ya karşı caydırıcılık elde etmek için NATO üyeliğine başvurdular. Bu talebin kabul görmesi için mevcut üyelerin oy birliğine yani Türkiye'nin de onayına ihtiyaçları var. Yalnız burada unutmamız gereken bir şey var. Ülkemizin şimdiye kadar Batılı ülkelere gösterdiği iyi niyet defalarca su istimal edildi. Mesela Yunanistan'ın NATO üyeliği için verdiğimiz onay Ege Adaları'nın silahlandırılmasıyla sonuçlandı.

MİLLİ MENFAATLERİMİZ GÖZ EDİLEREK KARAR VERİLMELİ

Bugün Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği için iyi niyet bekleyenlerin ilk önce kendi niyetlerini sorgulamak gerekiyor. İYİ Parti olarak bu kararın milli menfaatlerimiz göz edilerek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Birincisi Avrupa'daki PKK varlığını sonlandırmak ve terör örgütünün Avrupa yapılanmasını çökertmek. İkincisi Çarlık rüyaları gören Putin'in saldırgan Rusya'sına karşı Avrupa güvenliğini güçlendirmek.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ TOPRAKLARINDAN ÇIKARTMALIDIR

Bizim anlayışımıza göre; Bunlar birbiriyle çelişen hedefler değildir. Çünkü; Ukrayna topraklarının işgalinin, daha ilk günlerinde, PKK terör örgütünün yaptığı, Putin’in işgal tezlerini destekleyen açıklamalar; Yıllarca, Avrupa ülkelerinde, kendine güvenli sığınak bulan, terör örgütünün, Avrupa’nın, Soğuk Savaş’tan sonra yaşadığı, en büyük güvenlik krizinde, Putin’in, yardakçılığına soyunduğunu gösterdi. Eğer İsveç ve Finlandiya, Rusya tehdidini ciddiye alıyor, ve kendilerini korumak için, NATO’ya üye olmak istiyorlarsa; Öncelikli olarak, kendilerini kullanan, ve ilk fırsatta, sırtlarından bıçaklayacak olan PKK’ya karşı, gerekli tepkiyi göstermeli, ve terör örgütünü, topraklarından çıkartmalıdır.

İÇLERİNDEKİ PUTİN UZANTILARINDAN DERHAL KURTARILMALIDIR

Ayrıca; Bunu sadece, İsveç ve Finlandiya değil, Batı güvenlik mimarisinin geleceğini önemseyen; Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkeler de yapmalı, içlerindeki Putin uzantılarından, derhal kurtulmalıdır. Demokrasi, Putin’in çarlık rüyalarının propagandasını yapma özgürlüğü demek değildir. Avrupa da, terör örgütlerinin, gündemlerini ve ajandalarını, sınırsız bir pragmatizm ile, takip edecekleri bir coğrafya olamaz. İşte biz bu nedenle, PKK’nın Putin yanlısı tutumunu, Türkiye ile diğer NATO ülkeleri arasında, ortak zemin oluşumu için, bir fırsat olarak görüyoruz. Bu fırsat, ülkemizin her iki millî çıkar hedefine, Yani, PKK’yı Avrupa’dan söküp atma, ve Avrupa güvenliğini güçlendirme çabasına katkı sunacaktır. Ancak bunu sadece; devlet ciddiyetine yakışan, etkin bir diplomasi ile başarabiliriz. Şu aşamada olması gereken, “sessiz bir diplomasi” yürütmek ve ortak tehditleri vurgulamaktır.

ERDOĞAN DIŞ POLİTİKAYI, BİR İÇ POLİTİKA ŞOVUNA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Ancak gelin görün ki; Maalesef Sayın Erdoğan, bunun tam tersini yapıyor. Ve her zaman olduğu gibi, Yine dış politikayı, bir iç politika şovuna dönüştürmeye çalışıyor. Aslında, biz Bay Kriz’in siciline baktığımız zaman, bu tip tribüne oynayışların, milletimiz için, pek hayırlı sonuçlanmadığını görüyoruz. Çok değil, daha geçtiğimiz sene; Millî Savunma Bakanı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin, PKK’ya verdiği destekten bahsediyordu. İçişleri Bakanı, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında, Birleşik Arap Emirlikleri’nin olduğunu iddia ediyordu. Sayın Erdoğan’da bu doğrultuda; Mısır’a, İsrail’e ve Suudi Arabistan’a, en üst perdeden konuşuyordu. Peki bu efelenmelerin, iç politikadaki siyasi hesaplarla yapılan şovların, sonucunda ne oldu?

'AİLE İÇİ GÜRÜLTÜ PATIRTI' DİYECEK KADAR KÜÇÜMSEDİ

Sayın Erdoğan’ı, Körfez ülkelerinin liderleriyle, fevkalade neşeli pozlar verip, para konuşurken bulduk. Hatta bu arkadaşımız en son, yaşananları, söylenenleri, “aile içi gürültü, patırtı” diyecek kadar küçümsedi. Her şey bir anda unutuluverdi… Nitekim, öyle bir unutuldu ki; Cehaletine yenik düşmeleriyle meşhur, grup başkanvekillerini bile; Yanlışlıkla, Birleşik Arap Emirlikleri’nin gerçeğini hatırlattığı için harcadılar.

AMACIN PARA PAZARLIĞINA OTURMAKSA SANA DUR DEMEK BOYNUMUZUN BORCU

Bak, Sayın Erdoğan, PKK, elinde Mehmetçiklerimizin, çocuklarımızın, evlatlarımızın kanı olan, hain ve alçak bir terör örgütüdür. Eğer amacın, bu terör örgütünü Avrupa’dan tasfiye etmekse, bunu yapmanın, yolu da, yordamı da bellidir. Biz de yanında dururuz. Ama yok… Eğer amacın, tansiyonu yükseltip, yine bir para pazarlığına oturmak, ve elini yüksekten açmaksa; İşte orada, sana “dur” demek, bizim boynumuzun borcudur! Avrupa ülkeleriyle para pazarlığı yapmak için, şehitlerimizin kanını peşkeş çekmene, müsaade etmeyiz! Yandaşlarını daha fazla semirtmek için; Türk devletinin itibarını, ayaklar altına almana, müsaade etmeyiz! Çapsız danışmanlarına, 12’inci maaşlarını bağlamak için; Türk Milleti’nin onurunu ezdirmene, müsaade etmeyiz!

TARIM MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR

Bana AK Parti iktidarının en büyük başarısızlıklarını sorsanız hiç kuşkusuz ilk üçe mutlaka tarımı da koyarım. Tarım bir milli güvenlik sorunudur diyoruz ama bu arkadaşlar bizi ısrarla duymamaya devam ediyor.

Ne kadar yangın uçağımız olduğunu bile bilmeyen, kepeği, ekilerek yetiştirilen bir ürün zanneden birini, tuttular, ülkenin en stratejik alanlarından birine, bakan yaptılar. “Çok kuyruk oluyordu, o yüzden fiyatları arttırdık.” diyen bir densizi, Et ve Süt Kurumu’na, Genel Müdür yaptılar. Sonuçta ne oldu? Ülkemizde çiğ süt fiyatları, 2018 yılında, Avrupa Birliği ülkelerine göre, yüzde 18 daha ucuzken; Bugün, yüzde 10 daha pahalı hâle geldi. Üstelik onların alım gücü, bizim 4 katımız olmasına rağmen. Peki bunlar neden oldu? Çünkü her şeye kulağını tıkayan, saraydan dışarı adımını atmayan, atamayan, korkudan milletin, çiftçinin, hayvancının arasına karışamayanlar, Kesime giden inekleri, düveleri ve hayvanlarının arkasında ağlayan yetiştiricileri, duymazdan, görmezden, bilmezden geldiler.

İşte o nedenle bugün, Milletin Kürsüsü’nde, Çiftçilik ve hayvancılık yapan bir kardeşimizi ağırlıyoruz. Çiftçinin, yetiştiricinin derdini, bizzat kendisinden dinleyeceğiz.

SADECE GİRDİLERİ SÜSVANSE EDERSENİZ SADECE GÜNÜ KURTARIRSINIZ

Bay Kriz ve arkadaşları berbat tarım ve ekonomi politikalarının sayesinde 6 liralık mazotu 3.5, 4 katına, 2 bin 500 liralık gübre fiyatını da 4-5 katına fırlattılar. Çiftçi için suyu, elektriği kullanamaz hale getirdiler. Ulusal Süt Konseyi'ni süt üreticisinin başına bela ettiler. Hasat mevsimi geldi fiyat belli mi hayır. Uzun zamandır söylüyoruz sadece girdileri süsvanse ederseniz sadece günü kurtarırsınız. Mazotu, gübreyi ne kadar desteklerseniz destekleyin çiftçi ürünü hak ettiği fiyata satamazsa verdiğiniz desteklerin hiçbir anlamı kalmaz.

ÇİFTÇİLERİMİZİ AYAĞA KALDIRMAMIZ GEREKİYOR

Her şeyden önce çiftçilerimizi ayağa kaldırmamız gerekiyor. İYİ Parti olarak ürünün hak ettiği fiyatı bulmasını sağlayacağız. Sonrada destekleri dünya ortalamalarının üzerine çekeceğiz. Çiftçilerimizin kullandığı mazot, gübre, elektrik, yem tohum gibi kalemlerde ortalama yüzde 20 oranında net ödemeler yapacağız.

Açıklanan geçici fiyat üzerinden yüzde 25 avans ödemesi yapılsın. Hasat bittikten bir ay sonra ise oluşan fiyat neyse o fiyattan ürün bedeli ödensin. Böylelikle üreticiden ürün alma imkanı doğar. Çiftçimizi, üreticimizi daha fazla perişan etmeyin.

GÖZ GÖRE GÖRE ÖDEMELER DENGESİ KRİZİNE DOĞRU GİDİYORUZ

Geçen hafta yabancı bir haber ajansında bir bankanın İngiltere Merkez Bankası'nda tuttuğu altınları değerinin altında sattığına dair bir haber çıktı. Biz elinde kalan son kıymetli varlıkları da adeta müflis bir tüccar gibi satıp bozduran bu kurumun Türkiye Merkez Bankası olduğuna inanmak istemiyoruz. Tek bir kişinin keyfine mahkum edilen bu sistemin maalesef artık bir alışkanlık haline getirdiği akıl ve bilim dışı kararlarla, gelip dayanacağı yer tam olarak burası.

Sayın Erdoğan, ışıltılı bakanın, emir eri Merkez Bankası başkanın ve bol maaşlı danışmanların korkularından sana anlatamıyorlar ama senin bu öngörüsüz politikaların ile göz göre göre ödemeler dengesi krizine doğru gidiyoruz.

ÇOK ACI BİR GERÇEK VAR, ODA YOKLUK

Çok acı bir gerçek var. O da yokluk. Esnaflarımızın dükkanında siftahı, işinde bereketi yok. Annelerimizin akşam evde ne pişireceğine dair fikri, çocuklarının geleceğine dair ümidi yok. Kayseri'de hiç unutamıyorum bir besici kardeşim 'mallarıma oruç tutmayı öğretiyorum' demişti. Emeklilerimizin geçinmeye dermanı, torununa hediye almaya parası yok. Öğretmenlerimizin ataması, gençlerimizin hayal kurmaya takati yok. İnsanlarımızın evinde huzuru, işinde bolluğu yok.

İŞSİZ GENÇLER

Bu defa evinde oturmaya mahkum edilen işsiz gençlerimizle buluştuk. Yine onlar içini döktü ben dinledim.

28 yaşında KPSS'ye çalışan bir kızımız, "Günüm KPSS'ye çalışarak geçiyor ama 95 alanın ataması yapılmazken, 70 alan biri atanıyor. Ücretli öğretmenlikte de ucuza çalıştırıyorlar. Gençlerin geleceği yok" diyor.

Dış Ticaret mezunu 26 yaşındaki gencimiz, "Bekçiliğe başvurdum. Pes edersem yıkılacağım ama benim yıkılmamam gerekiyor. Benim aileme bakmam, pes etmemem gerekiyor" diyor.

ÜLKEMİZDE YAŞAYAN GENÇLER AĞIT MUTSUZ

23 yaşındaki bir gencimiz, "Bir yanım kendi ülkende dur bir yanım ise insanın bu kısa ömründe iyi bir ev, iyi bir araba ya da çocuğuna çoluğuna bırakacak bir şeyi olmadıktan sonra yaşamanın ne anlamı var" diyor. 23 yaşındaki çocuğa bunu düşündüren ülke... Birileri farkında bile değiller.

Bugün ülkemizde yaşayan gençler ağır mutsuz. Bugüne duydukları öfkenin temelinde de bu ağır mutsuzluk yatıyor. İşte bu yüzden sevgili gençler bu ağır mutsuzluğu hep birlikte aşalım.

NE TÜRKLÜKLE NE DE DEVLET GELENEĞİYLE HERHANGİ BİR BAĞ YOK

Bizim geleneğimize göre devlet, milletin teşkilatlanmış halidir. Nitekim milletimizin demokrasiyle taçlanması da Türk devlet geleneğini taçlandırmıştır. Tam olarak bu nedenle bugün ülkemizin başına bela edilen bu ucube sistemin yani partili cumhurbaşkanlığı sisteminin ne Türklükle ne de devlet geleneğiyle herhangi bir bağı yoktur.

Mesela; Türk devlet geleneğinin yapısında, devlet ile devlet insanlığı, her zaman keskin bir biçimde, birbirinden ayrı tutulmuş, devlet insanı, devletin sahibi olarak değil, memuru olarak görülmüştür. Bu yapı hiçbir zaman; Devleti yönetenin, “Devlet benim” demesine, izin vermemiştir. Çünkü, bizim geleneğimize göre devlet; Milletin teşkilatlanmış hâlidir.

Nitekim; milletimizin demokrasiyle buluşması da; Türk devlet geleneğini taçlandırmıştır. İşte tam olarak da bu nedenle; Bugün ülkemizin başına bela edilen bu ucube sistemin, Yani, Türk Tipi Başkanlık diye pazarlanan, Partili Cumhurbaşkanlığı Sisteminin, ne Türklükle, ne de Türk devlet geleneğiyle, herhangi bir alakası, bağı, bağlantısı yoktur. Hatta; Ak Parti’nin devlet yönetme anlayışının; Sadece Türklükle değil; Akılla da, Bilimle de, Tarihle de, hiçbir ilgisi yoktur.

UCUBE KARARLARA TANIK OLDUK

Gelin, birlikte hatırlayalım. Devleti, babasının çiftliği gibi, Milletin parasını, ganimet gibi, Makamını da, mülkiyet gibi benimseyen, AK Parti zihniyeti sayesinde; Hileli ihalelere şahit olduk. Yandaşları ranta boğan kurnazlıkları yaşadık. Milletimizi tongaya bastırmaya çalışan, ucube kararlara tanık olduk. Kürsülerden, miting meydanlarından, vatandaşlarımıza yönelen öfkenin, kinin ve garezin sesini, en üst perdeden duyduk. Kahraman askerlerimize bile pusu kuran, hainleri gördük. Bunların hepsinin karşısında dimdik durduk.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ'NİN KARŞISINDA DİMDİK DURUYORUZ

Ve bugün de; Millet iradesini yok sayan, Devletimizi, bir kişinin iki dudağı arasına mahkûm eden, Demokrasimize, kurumlarımıza ve geleneklerimize hasar veren, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin karşısında da, dimdik duruyoruz! Çünkü biz; Millet iradesini yok saymanın acı faturasını, çok iyi biliyoruz! Çünkü biz; İstibdat rejimlerinin, memleketimize nelere mal olduğunu, çok iyi biliyoruz! Çünkü biz; Kurumlarımızın içini boşaltanlara, Devlet kurumsallığını ayaklar altına alanlara, Demokrasimize kara leke sürmeye çalışılanlara, Milletimizin attığı tokatları da, çok iyi biliyoruz!

MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI TÜRKİYE'NİN 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK

Değerli dava arkadaşlarım; Sandık milletin namusudur. Milletimiz bize sandığı emanet etti. Biz de bu kutlu emanete, tüm gücümüzle sahip çıkacağız! Milletimizin helal oyunu, Ne trafoda gezen kedilere, Ne de mühürsüz oy sayan nankörlere, Yedirmeyecek, yedirtmeyeceğiz! Her sandık başında görevli arkadaşlarımızla, Islak imzalı tutanaklarımızla, Kaya gibi sağlam irademizle, Seçimin bekçisi olacağız! Hiç merak etmeyin; Sandıkla gelenler, sandıkta gidecekler! Bu ucube sistemi tarihe gömeceğiz, o irade bizde var!

Hiç merak etmeyin; Millet İttifakı’nın adayı, Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak, o azim bizde var! Hiç merak etmeyin; İYİ Parti, Türkiye’nin birinci partisi çıkacak. Pazarlıksız, şartsız, koşulsuz, bu ülkenin, hak edilmiş iktidarı olacağız, o güç bizde var!

HAZIR OLUN, ÇOK AZ KALDI!

Hiç merak etmeyin! Biz milletimizin gerçeklerini konuştukça, Milletimiz de, tıpkı bugün olduğu gibi, arkamızda oldukça; Engeller karşısında dimdik duracak, Duvarları korkusuzca yıkacak, İftiraları delip geçeceğiz! Türkiye’nin güçlü, mutlu ve zengin geleceğini, Milletimizle el ele, omuz omuza, hep birlikte inşa edeceğiz! Hazır olun, çok az kaldı!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (30)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
30 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN