İsmail Koncuk, İYİ Parti’ye geri döndü

İsmail Koncuk, İYİ Parti’ye geri döndü

İYİ Parti'den sonra Ümit Özdağ'ın Genel Başkanı olduğu Zafer Partisi'nden de istifa eden Adana milletvekili İsmail Koncuk, bugün yeniden İYİ Parti'ye geri döndü. Koncuk'un parti rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında taktı. Daha sonra kürsüye çıkan Koncuk, milletvekillerini ve partilileri selamladı.

2020'de İYİ Parti'den istifa eden Adana Milletvekili İsmail Koncuk, partiye geri döndü. Koncuk'un partiye katılmasıyla İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 37'ye yükseldi.

İYİ Parti’nin grup toplantısına katılan Koncuk’a rozetini, Genel Başkan Meral Akşener taktı.

İsmail Koncuk, 16 Kasım 2020’de İYİ Parti’den istifa istifa etmişti. Ümit Özdağ ile Zafer Partisi’nin kuruluş sürecinde yer alan Koncuk, partinin 2 numaralı konumundaki genel sekreterlik görevini yürütüyordu.

Koncuk, 7 Nisan’da da “Birkaç kişi ile çıktığımız bu yolda, bu yönetim anlayışı ile maalesef daha ileri gidebilmek mümkün görünmüyor” Özdağ'la yollarını ayırdığını duyurmuştu.

İSMAİL KONCUK KİMDİR?

1959 Adana Ceyhan doğumlu İsmail Koncuk, Eskişehir Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümünden mezun oldu. Öğretmenlik görevine Konya'da başladı, memleketi Adana'da devam etti. Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Ülkücü tabandan gelen İsmail Koncuk, Cumhur İttifakı'nın baskıları sonucu sendikadaki görevini sonlandırdı ve İYİ Parti'ye geçti. 2018 seçimlerinden Adana milletvekili seçilen Koncuk, İYİ Parti'de genel başkan yardımcılığı da yaptı. Bir süre sonra istifa eden İsmail Koncuk, Ümit Özdağ ile birlikte Zafer Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı. Zafer Partisi'nden istifa ettikten sonra bağımsız milletvekili olan İsmail Koncuk, bugün yeniden İYİ Parti'ye geri dönüş yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN