Akşener'den İBB'ye terör teftişine tepki

Akşener'den İBB'ye terör teftişine tepki

İçişleri Bakanlığı ve İBB arasındaki 'teftiş' krizi büyüyor. İBB Başkanı İmamoğlu, asıl Adalet ve İçişleri bakanlıklarına soruşturma açılması gerektiğini söyledi. Soylu da Bakanlığa ihbarlar geldiğini söyledi. İYİ Parti lideri Akşener ise İçişleri'ne tepki göstererek, "Millet kutuplaştırmadan bıktı" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanlığı'nın "İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bağlı kuruluşları ve şirketlerinde çalışan 557 personel hakkında terör örgütleriyle bağlantılı olduğu iddiasıyla İBB hakkında özel teftiş başlattığını" açıklamasıyla başlayan kriz büyüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'de terörle bağlantılı kişiler çalıştığına dair ihbarlar geldiğini iddia ederken, İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek özel teftiş kararına ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı'na sert eleştiriler yöneltti.

AKŞENER'DEN İÇİŞLERİ'NE TEPKİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İBB'ye başlatılan terör teftişine tepki göstererek, “Türkiye huzursuzluktan bıktı. Her dakika başımıza bir iş gelecekmiş tedirginliğiyle bu hayatı sürdürmek istemiyoruz diyor bu insanlar. Bunlara kulak verin. Benden söylemesi. Sonra uyarmadı demeyin” dedi.

Türkiye'nin ve Türk halkının huzursuzluktan bıktığını ifade eden Akşener, "Bu millet sandıkta hür iradesiyle attıkları oyların sonuçlarına el uzatanları her daim cezalandırmıştır. Yapmayın beyefendiler, yapmayın. Dolayısıyla kendi kendinize sandıkta şamar yemenin taşlarını döşemeyin" ifadesini kullandı.

'Her dakika başımıza bir iş gelecekmiş tedirginliğiyle bu hayatı sürdürmek istemediklerini' aktaran Akşener, "Bu millet ucuz kutuplaştırmalar üzerinden birbirine düşman edilme eylemlerinden bıktı. Biz artık huzur istiyoruz, işlerimizi doğru düzgün yapmak istiyoruz. Biz artık üretmek, dürüst, namuslu bir biçimde çalışıp, vergimizi ödeyip, istihdam yaratmak istiyoruz. Her dakika başımıza bir iş gelecekmiş tedirginliğiyle bu hayatı sürdürmek istemiyoruz" diyor bu insanlar. Bunlara kulak verin. Benden söylemesi" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN