Akşener'den İmamoğlu'na: Sözleri incitti ama abla kardeş biz bunu çözeriz

Akşener'den İmamoğlu'na: Sözleri incitti ama abla kardeş biz bunu çözeriz

TİP’li Can Atalay dosyasının yeniden Yargıtay’a gönderilmesi kararını değerlendiren İBB Başkanı İmamoğlu “Can Atalay’ın yeri TBMM’dir. Demokrasiyi, anayasal hakları sınıfta bırakıyorsunuz. Dünyaya bizi rezil ediyorsunuz” dedi. Akşener’in ‘korkak’ sözlerine de değinen İmamoğlu “Hiç üzerime alındığım tarafı yok. Üzüldüğüm tarafları var ama gün gelir abla kardeşi ile oturur, karşılıklı oturulur halledilir bu meseleler diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, SZC TV’de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dosyası ikinci kez Yargıtay’a gönderilen Can Atalay hakkında konuşan İmamoğlu “Can Atalay’ın yeri TBMM’dir. Bugünün açılacak penceresi şu; Can Atalay acilen TBMM’deki koltuğuna oturmalıdır. Yargı sistemini, demokrasiyi, anayasal hakları sınıfta bırakıyorsunuz. Dünyaya bizi rezil ediyorsunuz. Anlatamıyoruz hiçbir ülkeye” dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti:

“2002’de iktidara olan parti hala iktidarda. O dönemdeki şehitlere bakalım. Uzun zamandır bakıyoruz ki artık 100’lü 200’lü sayılarda canımızı yitiriyoruz. Yapılan tek açıklama var. ‘Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak’ Tabii ki şehitlerimizle ilgili teröre karşı ortak mücadele veririz. Asıl mesele terörün tırmanması. Her olaydan sonra mesele siyasileştiriliyor. Sabahtan akşama kadar bir terör örgütünün ismi anılmaz, reklamı yapılmaz.

Partimizin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel kullanmadı adını örgütün diye linç etmeye kalkanlar var. Bunlar ucuz işler. Bu memlekette insanların vatan, bayrak sevgisi ölçülemeyecek işlerdir. Bu tür saldırılar vatandaş girişimleri değil. Bunlar her seçim öncesi oynanan basit işler. Bir metne imza atılmadı. Yayınladıkları metnin içeriğine baksınlar. Bu metinde bir sıkıntı var. Şunu yapmadılar; hiçbir dönem hükümetin hesap, bilgi vermediği bir ortama dönüştü. Meclis’te buna dönük bir talep var. Bu konuda bilgi istemek, detayları almak hakkı herkesin hakkı. Ne için insanlarımız şehit oldu? Birçok şeyin üstü kapandı memlekette. Terör saldırısı oldu ama neden ve nasıl oldu? Birçok şeyin üstü kapatılıyor. Bu sefer cambaz oyununu milletimiz tarafından çöpe atılacağını düşünüyorum. Bu memlekete yapılan büyük bir kötülük. Buna müsade etmeyeceğiz.”

İmamoğlu hükümetin İstanbul’daki sosyal konut ve kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştirirken, yayına bağlanmak isteyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a tepki göstererek “İşine baksın” ifadelerini kullandı.

(Meral Akşener’in sözleri) Hiçbir şekilde üstüme alınmadım. Dolayısıyla beni ilgilendiren bir tarafı yok sözlerin. Bazen diyorlar ki ‘seni hedef alıyor’. Evet, bazı hedef aldığını ya da hissettiğim belki 1-2 parçası olabilir. Üzülüyorum. Sözler söylenebilir ama bazı hukukları önemsiyorum. Buradaki bazı sokakta söylenen abla, kardeş hukukundan bahsederler. Meselenin daha da geçmişi vardır, o abla kardeş hukukunu inşa eden. Hiç üzerime alındığım tarafı yok. Üzüldüğüm tarafları var ama gün gelir abla kardeşi ile oturur, karşılıklı oturulur halledilir bu meseleler diye düşünüyorum. Sert ifadeler, sert söylemler, bir rota değişimi bir parti için doğaldır. Ama bunun muhattabı biz değiliz. Kumpas, şu bu vs... Bizi hiç ilgilendirmez bile. Nereye kadar ilgilendirir? Çok basit. Bir mesele var, bu meselenin üç aşaması var. Genel İdare Kurulu, karar alıyor. Diyor ki ‘Biz kendi adayımızı çıkaracağız’. Benim için nokta. Ama bazen sordular bana. ‘Ümit bitmiş midir?’ Siyasette bitmez.
Bugün ‘Bir terör örgütünden 500-600 kişinin görevine son verildi’ denildi. Peki, bize 1 sene boyunca basına açıklamaları, soruşturmalar... Büyükşehir Belediyesi’nin neredeyse 90 bin insanını zan altında bıraktılar. ‘Terörist’ dediler çalışanlarımıza. Şimdi Emniyet içinden ‘FETÖ’cü...’ açıklamaları yapılıyor. Bir soruşturma açmaz mı? Bizim canımızı yaktınız, bir sürü bizi meşgul ettiniz her gün, her saat milletin huzurunda çalışanımızla... Ayıp değil mi? Buradan vatandaş olarak soruyorum: Arkadaş bu memleketi kim mafya cennetine dönüştürdüyse git ondan hesap sor. Sınırdan nasıl girdi? Vatandaşlık aldıysa nasıl aldı? Hiç mi arkası soruşturulmadı?”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN