Akşener'den İstanbul ve Ankara açıklaması: Ortak adaya kapalı değiliz

Akşener'den İstanbul ve Ankara açıklaması: Ortak adaya kapalı değiliz

İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu'nun yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkaracaklarını belirtmesi üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den açıklama geldi. Akşener, Zorlu'nun açıklamalarına karşılık, "Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür. Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu'nun Ankara ve İstanbul'da kendi adaylarını çıkaracaklarına yönelik açıklaması üzerine İYİ Parti Lideri Meral Akşener, bunun 'temkinli' bir üslup olduğunu dile getirdi.

Akşener, "Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir" dedi.

'HER HALÜKARDA DESTEKLERİZ ANLAMINA GELMEZ'

Konuyla ilgili Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Akşener, "Ankara ve İstanbul’da yerel seçimlere kendi adaylarınızla girecekmişsiniz, doğru mu" sorusu üzerine, Kürşad Bey’i (Prof. Kürşad Zorlu) tanırsınız. Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür. Yerel seçimde ittifak zaten yok. Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir. Şu an için de ortada üzerinde konuşulacak, uzlaşılacak isimler olmadığı için Kürşad Bey de bizim kendi adayımızı çıkaracağımızı söylemiştir" dedi.

Prensip olarak uzlaşamadıkları her yerde aday çıkartacaklarını belirten Akşener, "Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez" değerlendirmesinde bulundu.

E- MAİL İDDİASI

Akşener, yorumcu ve yazar Levent Gültekin'in gündeme getirdiği, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kendisine gönderildiği söylenen e-mail iddiasıyla ilgili de böyle bir e-mail görmediğini ve böyle bir içerikle ilgili bilgisi olmadığını söyleyerek, partide ilgili kişilerin bu konuyu araştırdığını ve doğrusunun ne olduğunu açıklayacaklarını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN