Akşener'e yönelik çirkin ithamda bulunan Erim'den savunma: Sözlerim çarpıtıldı algı oluşturuldu

Akşener'e yönelik çirkin ithamda bulunan Erim'den savunma: Sözlerim çarpıtıldı algı oluşturuldu

Türkiye'nin kaderini belirleyecek 14 Mayıs seçimlerine gidilirken her gün bir başka skandala daha imza atılıyor. A Haber'de yayımlanan programa konuk olarak katılan Siyaset Bilimci Onur Erim, İYİ Parti Lideri Akşener'in "Bu ele terörist eli değmedi" açıklamasına yönelik "Eli değmemesi çok mühim değil başka bir şekilde değmiştir" sözlerini dile getirdi. Erim sosyal medya hesabından eleştirilere 'Sözlerim çarpıtıldı' şeklinde savunma yaparak algı oluşturulduğunu söyledi.

A Haber kanalındaki programa yorumcu olarak katılan Onur Erim, sunucu Merve Türkay'ın "Diyor ki Meral Hanım, 'Benim elim teröristin eline bugüne kadar değmedi vallahi de billahi de' dedi. Seçmeni ikna edici bir açıklama mı sizce" sorusuna "Eli değmemesi çok mühim değil başka bir şekilde değmiştir, bilemem" cevabını vermişti.

İYİ Partililer, Erim'in Meral Akşener'i hedef alan sözlerine gece saatlerinden itibaren tepki göstererek kanalın bulunduğu bina önünde toplanma çağrısında bulundu. Grup A Haber önünde toplanarak, kanalı protesto etti. İYİ Parti yaptığı açıklamada hukuki yollara başvurulacağını duyurdu.

ERİM'DEN 'SÖZLERİM ÇARPITILDI' SAVUNMASI

Erim sosyal medya hesabından hakkındaki eleştirilere 'sözlerim çarpıtıldı' diyerek yanıt vererek şu ifadeleri kaydetti:

Bugün A Haber' de bana sorulan Meral Akşener'in kendi demeci “benim elim bu güne kadar teröristin eline değmedi, vallahide billahide” Benim cevabım “eli değmemesi mühim değil, BAŞKA BİR ŞEKİLDE DEĞMİŞTİR” sözümü çarpıtarak, algı oluşturmaya çalışmak, su olmayan bardakta fırtına koparmaya çalışmaya benziyor.

Benim vermek istediğim mesaj HDP’li destekli 6'lı masanın PKK’ya karşı yüksek tondan tepki göstermemesiyle alakalıdır. Öncelikle, hiçbir hanımefendiye böyle bir ithamım olmaz, olamaz, bu bana yakışmaz. böyle bir söz yanlışlıkla ağzımdan kaçsa bile çıkar özür dilemesini bilirdim. Ama olmayan bir sözüm üzerinden, yine linç kampanyası başlattığınıza göre yine bir problem var! (Uzun açıklama yarın sabah 11:00 de inşaAllah)


Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Erim'in sözlerine tepki gösterdi.

'HER ZAMAN YANINDAYIZ'

Yavaş, paylaşımda "Siyaseti ahlak dışı ve cinsiyetçi söylemlerden arındırmak gerek. Bu kirli söylemleri kınıyor, İYİ Parti Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in her zaman yanında olduğumuzu tekrar hatırlatıyorum" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme karanının değerlendirildiği yayında sunucu Merve Türkay, "Diyor ki Meral Hanım, 'Benim elim teröristin eline bugüne kadar değmedi vallahi de billahi de' dedi. Seçmeni ikna edici bir açıklama mı sizce" sorusunu yöneltti.

Onur Erim ise "Eli değmemesi çok mühim değil başka bir şekilde değmiştir, bilemem" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN