İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı'nda tek aday olan Meral Akşener, sona eren oylamanın ardından yeniden genel başkan seçildi. Akşener, 1151 delegenin 1127 geçerli oyunu aldı.
İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı’nda oylama öncesi açıklamalarda bulunan Meral Akşener, 2018 seçimlerini hatırlatarak, “Biz bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır. O gün bugündür bu 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik, Ömer Seyfettin’in diyetine döndü bu iş… Savaşmadık, savaşmalıydık” ifadelerini kullandı.
CHP'Lİ İSİMDEN YANIT
İYİ Parti lideri Akşener’e CHP'den ilk yanıt veren isim Aykut Erdoğdu, şu ifadeleri kullandı:
“Meral Hanım’la zor günlerde birlikte mücadele ettik… Meral Hanım’ı üzecek veya incitecek bir şey söylemeyiz… 15 Milletvekilimiz ‘iyilik’ olsun diye değil ‘demokrasiyi korumak’ için desteğe gitti… Ben kendi adıma hiçbir zaman “borç-alacak” ilişkisi olarak görmedim…”
Meral Hanım’la zor günlerde birlikte mücadele ettik…
— Aykut Erdoğdu (@aykuterdogdu) June 24, 2023
Meral Hanım’ı üzecek veya incitecek birşey söylemeyiz…
15 Milletvekilimiz “iyilik” olsun diye değil “demokrasiyi korumak” için desteğe gitti…
Ben kendi adıma hiçbir zaman “borç-alacak” ilişkisi olarak görmedim…
