Aktarlar kilosu 4 bin TL'ye satıyor! Kışın vazgeçilmezi piyasada tükendi: Bulan da ancak gramla alabiliyor

Aktarlar kilosu 4 bin TL'ye satıyor! Kışın vazgeçilmezi piyasada tükendi: Bulan da ancak gramla alabiliyor

Kış mevsiminde hastalıkların artması karşısında insanlar çareyi doğal besinlerde ve kış çaylarında arıyor. Bu ürün ise işin vazgeçilmezleri arasında yer alırken resmen piyasada kalmadı. Bulanlar ancak gramla alırken aktarlar kilosunu 4 bin liradan satıyor.

Hastalıklar karşısında önlem almak isteyen çoğu insan özellikle de kış mevsiminde genellikle kış çayı tercih ediyor. Her hastalık karşısında farklı bir kış çayı tüketilirken özellikle gribal enfeksiyonlar ve soğuk algınlığı için ıhlamur tercih ediliyor. Lakin ıhlamurun bu seneki fiyatları adeta cep yakıyor. Mahsulün az olması ve toplanmasından dolayı yüksek fiyatlara satılması ihlamur çiçeğinin kilosunu her geçen gün artırıyor.

yeni-proje-78.jpg

KIŞ ÇAYI İSTEYEN BİNLERCE LİRAYI GÖZDEN ÇIKARACAK

Aktarlarda satılan kış çayları fiyatlarıyla insanları şaşkına çevirirken kışın en çok tüketilen ıhlamur çiçeğinin kilosu 2 bin lirayı bulan fiyatlardan satılıyor. Öte yandan en pahalı olanlardan biri olan papatyanın kilosu ise 4.000 lirayı buluyor. Grip ve boğaz ağrısına iyi gelen ıhlamur çiçeği ile papatya vatandaşlar tarafından ancak gramla alınabiliyor.

yeni-proje-79.jpg

15 yıldır aktarlık yapan Kamuran Burcu, çiçek ıhlamur hakkında bilgi vererek, “Çiçek ıhlamur, yaprak ıhlamurdan daha lezzetli ve güzeldir içimi. Çok güzel hoş bir kokusu var. Sıcak suyu gördüğü zaman daha hoş bir kokusu var. Kilosu 2 bin lira. Çiçek ıhlamur öksürüğe, gribal enfeksiyona iyi gelir. Yanına tarçın ve karanfil ilave edersek daha güzel olur. Hiçbir yan etkisi yok. Bebeklere dahi verilebiliyor. Bu ürünleri dikkatli kullanmak gerekiyor. Çiçek ıhlamuru toplamak çok zor. Yapraklının fiyatı daha uygun ama çiçekleri daha makbul ıhlamurun. Her zaman ıhlamurumuz pahalıdır, fiyatı yüksektir” dedi.

yeni-proje-80.jpg

“HİÇBİR YAN ETKİSİ YOK”

Burcu, her mevsimde ıhlamur tüketilebileceğini söyleyerek, “Hiçbir yan etkisi yok. Hamileler, bebekler ve çocuklar kullanabilirler. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyona iyi gelir. Çok güzel hoş tadı vardır. Kokusu güzeldir. Bunu her zaman tüketebiliriz. Bir iki aydır papatya piyasada kalmadı" diye konuştu.

yeni-proje-81.jpg

Papatya çiçeğine ilişkin olarak da bilgilendirme yapan Burcu, konuşmasının devamında şunlara yer verdi:

“Bu tıbbi papatyadır. Uzmanların tavsiye ettiği. Kırlardan bahçelerden topladığımız papatya değildir. Bunun cinsi farklıdır. Şu an da çiçek ıhlamurumuzun kilosu 2 bin lira, papatyanın kilosu da 4 bin lira oldu. Papatya ne işe yarar dersek, sakinleştirir, rahat uykuya dalmamıza yardımcı olur. Bunu da tavsiye ediyoruz. Öksürüğe iyi gelir. Bununda pek çok faydaları vardır. Hatta kozmetik sanayide de kullanılır. Saçların rengini açmakta yardımcı olur. Genç kızlarımız özellikle çok kullanırlar. Şuanda piyasada hiç yok. Toptancımız da bulamadık. Hiçbir yerde papatyamız yok.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN