Aldığınız kestane bu şekildeyse hemen çöpe atın! Kestane diye at yemi yiyor olabilirsiniz! Tonlarca ele geçirildi....

Aldığınız kestane bu şekildeyse hemen çöpe atın! Kestane diye at yemi yiyor olabilirsiniz! Tonlarca ele geçirildi....

Kestanede dolandırıcılık başladı! Aldığınız kestane bu şekildeyse sakın yemeyin! Kestane yerine at yemi satıyorlar... Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetlemede tonlarca ele geçirildi. Peki, kestane alırken neye dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar...

Kestane fiyatlarının yüksek olması, dolandırıcılara yeni bir kapı açtı. Kestane diye sattıkları ürün at yemi çıktı. Zabıta ekipleri tarafından tespit edilen satıcıya ceza yazılırken, ürüne el koyuldu. Peki, yenilebilir kestane nasıl ayırt edilir?

2-001.jpg

YENEBİLİR KESTANE İLE SAHTESİNİ AYIRMAK ÇOK KOLAY

Bilecik'te zabıta ekipleri, yılbaşı öncesinde gerçekleştirdikleri denetimlerde sağlığa zararlı olduğu belirlenen yaklaşık 1 ton ağırlığında "Çin kestanesi" buldu. Bu kestaneler, aslında Çin'de hayvan yemi olarak kullanılmakta ve Türkiye'de düşük fiyatlarla insanlara satılıyor. Uzmanlar, bu kestanelerin normalden daha büyük olduğu ve pişerken köpürdüğünü söyleyerek vatandaşların bu şekilde anlayabileceğini söyledi.

Zabıta Amiri Özgür Özmen'in yaptığı incelemeler sonucunda, bu kestanelerin zehirlenme riski taşıyan ve genellikle olgunlaşmadan toplanan "Çin kestanesi" olduğu anlaşıldı. Ele geçirilen kestaneler, sağlık riskleri nedeniyle zabıta ekipleri tarafından imha edildi ve ilgili şahsa 617 TL idari para cezası kesildi.

3.jpg

ARTAN FİYATLAR DOLANDIRICILARA EKMEK KAPISI OLDU

Artan yaşam maliyetleri nedeniyle pek çok üründe fiyat artışları yaşanırken, bazı dolandırıcılar piyasaya sahte ve sağlıksız ürünler sürmeye başladı. Zabıta ekipleri, vatandaşlara pişince köpüren kestanelerin tüketilmemesi konusunda uyarıda bulundu ve güvenilir yerlerden alışveriş yapılması gerektiğini vurguladı. Bu tür ürünlerin tüketimi, zehirlenme riski taşıyabileceği için büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN