Alışverişte yeni dönem! O kelimeleri kullanmak artık yasak...

Alışverişte yeni dönem! O kelimeleri kullanmak artık yasak...

Kasım ayına girdiğimiz bu günlerde indirim kampanyaları da peş peşe gelmeye başladı. Dünyada sanal alışveriş sitelerinin kampanya yaptığı Kasım ayında "Efsane Cuma", "Kara Cuma" adı altında yapılan indirimler bakanlık tarafından yasaklandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, indirim adı altında yapılan kampanyalar hakkında konuştu. Birçok kişinin indirim yapıldığı düşüncesi ile ürünlere rağbet ettiğini belirten Palandöken, bu indirimlerin insanların satın alma ihtiyacı hissetmesine yol açtığını ifade etti.

NEYE İNDİRİM YAPILDIĞINI BİLMİYORLAR

Tv100 canlı yayınına katılan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Kasım ayında yapılan indirim kampanyaları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yapılan kampanyaların yol açtığı sonuçları ve nasıl işlediği hakkındaki detayları paylaşan Palandöken, piyasada tutunamamış ürünlerin satıldığını belirtti. Palandöken, "İnsanlar birbirlerini öldürürcesine sıraya girip ne aldığını, nasıl fiyatlandırıldığını incelemeden, belki de kullanım özelliklerini bile bilmiyor, böyle bir alışveriş tekniği." şeklinde konuştu.

O SÖZCÜKLERİ YASAK GETİRİLDİ

Yapılan kampanyalar kapsamında bazı kelimeleri yasaklama getirildiği belirtildi. Kampanya dahilinde 'yalnızca' ve 'sadece' sözcüklerinin yasaklandığı ifade edilirken, "Kara Cuma", "Efsane Cuma" gibi adlarla yapılan satış tekniğinin de "işi bırakıyoruz" şeklinde yapılan kampanya tekniklerine benzediğini ifade etti.

Alışverişte o kelimeler yasaklandı

İHTİYAÇ FAZLASI ÜRÜN ALINIYOR

Yapılan kampanyalar ile fazla tüketimin ortaya çıkmasının amaçlandığını söyleyen Palandöken, ihtiyaç fazlası ürünler alıyorsunuz dedi. Palandöken,” Diyelim ki 100 dolarlık bir emtia, 30-35 TL ise insanlar ihtiyacını alsın. Ona ulaşmak için tüketime zorlanması gibi bir satış tekniği bunlar.”ifadelerini dile getir.

KAMPANYALARDAN VATANDAŞLAR ZARARLI ÇIKIYOR

İnternet üzerinden yapılan satışlar için günün şartlarına uygun yeni alışveriş teknikleri oluşturulduğunu belirten Palandöken, fason üretiliyor dedi. Bu kapsamda raflarda ucuz diye 3-4 fiyatı görüldüğünü aktaran Palandöken, hem yanıldığınızı hem de zararla çıktığınızı vurguladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN