Almanya Başbakanı Merz'den Türkiye’ye hukuk eleştirisi: Kopenhag kriterleri yerine getirilmiyor

Almanya Başbakanı Merz'den Türkiye’ye hukuk eleştirisi: Kopenhag kriterleri yerine getirilmiyor

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Türkiye’deki hukuk sistemi ve yargı bağımsızlığına ilişkin eleştirilerde bulundu. Merz, Türkiye’nin Avrupa’ya entegrasyon sürecinde ilerlemesinin Kopenhag kriterlerine tam uyumdan geçtiğini belirterek, “Türkiye’de verilen bazı kararlar bu koşulları yerine getirmiyor” dedi.

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, bugün Cumhurbaşkanı Receop Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Ortak basın toplantısında konuşan Merz, Türkiye’nin AB sürecinde ilerleyebilmesi için hukuk devleti ve demokrasi standartlarına uyum sağlaması gerektiğini söyledi. Merz, özellikle yargı bağımsızlığı konusunda Avrupa’nın beklentileriyle Türkiye’deki uygulamalar arasında fark olduğunu vurguladı.

Merz, Avrupa’da hukuk devleti ve demokrasinin belli standartlara dayandığını vurgulayarak, Türkiye’nin de bu çerçevede hareket etmesi gerektiğini söyledi. “Türkiye’nin Avrupa’da önemli bir rol oynamasını istiyoruz ve bu bakış açısının değerlendirilmesi için raporlar hazırlanması gerekiyor” diyen Merz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin Avrupa’ya giden yolunu ele aldık. Bu, Kopenhag kriterlerine uyulmasından geçiyor. Türkiye’de verilen kararlar bu koşulları yerine getirmiyor. Yargının bağımsızlığıyla ilgili endişelerimi de dile getirdim. Bazı uygulamalar, Avrupa’daki hukuk ve demokrasi anlayışımızla bağdaşmıyor.”

Alman lider, Türkiye ile Avrupa ilişkilerinde şeffaflık ve hukukun üstünlüğünün kritik öneme sahip olduğunu ifade etti ve bu konulardaki eksikliklerin giderilmesinin iki taraflı ilişkiler açısından belirleyici olacağını belirtti.

YORUMLAR (20)
20 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN