Gelecek Partisi rüşvet iddiaları için düğmeye bastı

Gelecek Partisi rüşvet iddiaları için düğmeye bastı

Gelecek Partisi, Sedat Peker'in rüşvet ve yolsuzluk iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulunacak. Genel başkan yardımcıları ve il başkanları ile yapılacak olan başvuru ile beraber altılı masanın tüm üyelerinin tamamı bu iddialara ilişkin suç duyurusunda bulunmuş olacak.

Sosyal medyadaki açıklamalarıyla gündemden düşmeyen organize suç örgütü lideri suçlamasıyla hakkında yakalama kararı olan Sedat Peker, “Deli Çavuş” adlı Twitter hesabından AK Partili Zehra Taşkesenlioğlu, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Serkan Taranoğlu'nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti.

Geçtiğimiz günlerde CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti de konuya ilişkin suç duyurusunda bulunmuştu.

Gelecek Partisi tarafından yapılan açıklamaya göre; Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile yarın son bir yılda yaşanan yolsuzluk iddialarına ilişkin parti genel merkezinde toplantı yapılacak. Toplantı sonrasında da genel başkan yardımları ve il başkanları, Ankara Adliyesi’ne giderek iddialara ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Sedat Peker'in sosyal medyadan yolsuzluk, rüşvet ve uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili iddialarının araştırılması için suç duyurusunda bulunmuştu. Peker de Enginyurt'un bu hamlesinin ardından "Sen kendine yakışanı yaptın. Şimdi bu kardeşini seyret. Yarın çok eğleneceğiz" diyerek bugün için yapacağı paylaşımları duyurmuştu.

Sedat Peker, beklenen paylaşımı "Deli Cavus" isimli Twitter hesabından gerçekleştirdi. Peker; AK Partili milletvekili, bürokratlar ve danışmanlara ilişkin rüşvet ve yolsuzluk ağlarıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunmuştu. Peker'in, konuyla ilgili olarak rüşvet pazarlığı olduğunu ileri sürdüğü yazışmalara dair belgeleri ve WhatsApp yazışmalarını da paylaşması dikkat çekmişti.

Bank Asya’nın 16 yıl yöneticiliğini yaptıktan sonra Halk Bankası Genel Müdürlüğüne atanan ve daha sonra SPK'nın başına getirilen Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı’nın yolsuzluk ağı kurduğunu ileri sürmüştü.

Peker, SPK Başkanı'nın AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sorunlarının çözümü için "12 milyon TL rüşvet istediğini" iddia etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN