Altılı masadan flaş karar çıktı! O partiler CHP listesinden seçime girecek: Beklenmeyen gelişme!

Altılı masadan flaş karar çıktı! O partiler CHP listesinden seçime girecek: Beklenmeyen gelişme!

Son dakika... Seçimlere kısa bir süre kala altılı masadan flaş bir karar çıktı! Millet İttifakı cephesinde milletvekili aday listelerinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Gelen son dakika bilgisine göre, o partiler CHP listesinden seçimlere girecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bizzat devreye girdi. Gözler Cumhur İttifakı'na çevrildi. İşte son dakika haberinin detayları...

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler öncesi sıcak gelişmeler peş peşe gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika bilgisi ise herkesi şoke etti. Millet İttifakı cephesinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmalar sürerken sürpriz bir gelişme yaşandı. DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime CHP listesinden girecek. Kemal Kılıçdaroğlu bizzat devreye girdi.

SON DAKİKA: ALTILI MASADAN FLAŞ KARAR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala altılı masadan flaş bir karar çıktı. Millet İttifakı’nın ‘ortak liste’ kararı aldığı öğrenildi. DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) listesinden girecek.

hghghg-76.jpg

CHP ve İYİ Parti oy potansiyelinin düşük olduğu, vekil sayısı 5'ten az olan Çorum, Van, Adıyaman, Aksaray gibi 10 ilde ortak liste yapma kararı almıştı. 10 ilin 7'sinde CHP, 3'ünde İYİ Parti'nin listesiyle seçime girilecek.

O PARTİLER CHP LİSTESİNDEN SEÇİMLERE GİRECEK

Konuyla ilgili kulislerden gelen bilgileri aktaran NTV Ankara Temsilcisi Özgür Akbaş, şunları söyledi:

"Bugün kritik bir gün. İttifakla girecek partilerin bugün saat 17.00'a kadar YSK'ya bildirmesi giriyor. Dün akşam kritik saatler yaşandı. Kılıçdaroğlu bizzat devredeydi. İttifaktaki bütün parti liderleriyle görüştü. Saadet, Demokrat, Gelecek ve DEVA kendi amblemleriyle seçime girmeme kararı aldı. Bu partiler CHP listelerinden seçime girecek."

hjhjhj-47.jpg

KEMAL KILIÇDAROĞLU DEVREYE GİRDİ

İYİ Parti ile CHP'nin ortaklaştığı illerin 12'ye yükseldiğini ifade eden Akbaş, "İYİ Parti ile CHP'nin de ortaklaştığı iller var. Bu sayı 12'ye çıktı. Bu illerde 3 ayrı anket yapılacak. Hangi parti öndeyse o partinin listesinden seçime girilecek." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN