Altın değerinde görülüyor, çalınmasın diye kasalarda saklanıyor! 10 tanesi 200 TL ediyor! Yalnızca zenginler yiyor

Altın değerinde görülüyor, çalınmasın diye kasalarda saklanıyor! 10 tanesi 200 TL ediyor! Yalnızca zenginler yiyor

Yaz aylarının vazgeçilmez ürünlerinden biri oluyor seveni de çok fazla oluyor. Altın kadar değerli görülüyor çalınmasın diyen esnaf kasalarda saklıyor. 10 tanesi 200 TL ediyor yalnızca zenginler yiyor. İşte tüm detaylar…

Yaz denildiği zaman akla ilk gelen meyveler arasında yer alan erikler Sivas'ta tezgahları çıktı. Değeri altınla yarışan eriklerin çalınmasından korkan esnaf ise günün sonunda tüm erikleri kasalarda saklıyor. 10 tane almak isteyen cebinden 200 TL çıkarıyor. Sebze halinde 30 yıldır esnaflık yapan Ahmet Sarıkışla, gün içerisinde alınmayan eriklerin çalınma ihtimaline karşı para kasalarında saklandığını söyledi.

200 TL'DEN SATILIYOR

Sivas'ta tezgahlara çıkarılan sayılı erikleri kasada sakladığını dile getiren Şarkışla, "Elimizde sayılı erik var, çünkü sermayesi çok pahalı. Bu nedenle de çok fazla getiremiyoruz. Hamileler ve hastası olanlar talep ediyor. Onlar için özel getirtiyoruz. Akşam olup eve giderken sayılı getirdiğimiz erikleri tezgâhta da bırakamıyoruz. Kasaya kilitleyip eve öyle gidiyoruz. İçerisinde 10-11 tane var, fiyatı 200 TL" sözlerini dile getirdi.

erik-kasa.jpg

ERİĞİN FAYDALARI NELERDİR?

Gülgiller familyasında yer alan erik Prunus cinsinden gelen bir meyve türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Erik ağaçları tür ve çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. İri boylu ağaçlardan oluşabildiği gibi küçük boylu ağaçlarda veya çalı şeklinde görülebilmektedir. Sert çekirdeğe sahip olan bu meyve ağacı iç kısımlarının sertleşmesi ile birlikte tüketilmektedir.

erik.jpg
C vitamini deposu olarak bilinen erik bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi minerallerinde karşılanmasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra hoşaf ve pestil gibi çeşitli tüketim alanları da bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN