Altın rekora doymuyor! Rakamı duyan kuyumcuya koşuyor: Kritik karar açıklandı piyasa karıştı

Altın rekora doymuyor! Rakamı duyan kuyumcuya koşuyor: Kritik karar açıklandı piyasa karıştı

Gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatları son yılların zirve rakamlarını görmeye devam ediyor. Gram altın fiyatları merak konusu olurken, yastık altında yatırım yapanlara ise sevindiren haber geldi. Gram altın o rakamı görecek. Duyanlar kuyumcuya koşacak

Altın ons değeri iki bin Amerikan dolarını geçince, iç pazardaki gram altın, döviz kuruyla birleşen artışın tesiriyle 1260 Türk Lirası'na erişip tüm zamanların zirvesini kırarak başarı elde etti. Bu artışta ABD'de enflasyon rakamlarının etkili olduğu gözlemlendi. Gram altın fiyatı ise 1.251 lirayı gördü. Uzmanlardan ise görülmemiş tahminler geldi.

altinnekaar.jpg

FAİZ KARARI ALTINDA REKORU GETİRDİ

Enflasyon rakamları beklentinin altında kalırken, çekirdek enflasyonun yükselmesi FED'in faiz artırımına devam edeceği yönünde yorumlandı. Bu da güvenli liman olarak görülen altında yeni rekorun kırılmasına neden oldu.

altinn.jpg

GRAM ALTIN ZİRVEYİ AŞINDIRIYOR

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki banka çöküşlerinin psikolojik tesiri piyasalarda süregelen bir durum olarak beliriyor. Küresel arenada, ons altının iki bin Amerikan dolarını aşması, iç pazardaki gram altına yukarı yönlü yansımıştır. Ons altındaki yükselişe döviz kuru hareketliliği de eklenince, gram altın 1260 Türk Lirası seviyesine gelerek tarihi doruğunu yenilemiştir.

gram.jpg

ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

İç pazarda gram altın 1260 Türk Lirası iken, çeyrek altın 2115 Türk Lirası'ndan, yarım altın 4220 Türk Lirası'ndan, tam altın 8440 Türk Lirası'ndan ve Cumhuriyet altını ise 8640 Türk Lirası'ndan alınıp satılmaktadır.

Küresel piyasalarda altın fiyatları, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararlarıyla birlikte sert dalgalanmalar yaşamaktadır. Fed bu sene üçüncü faiz kararını 3 Mayıs'ta duyuru edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN