Altında ipin ucu kopuyor! İslam Memiş: Altın o tarihte 2500 TL olacak... Borcu olanlar çok dikkat etsin

Altında ipin ucu kopuyor! İslam Memiş: Altın o tarihte 2500 TL olacak... Borcu olanlar çok dikkat etsin

İslam Memiş, önemli yatırım kararları için profesyonel kurumlara başvurulması gerektiğini vurgulayarak, altın fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu...

Piyasa uzmanı İslam Memiş Döviz tarafının ne olacağı konusunda kesin bir yorumda bulunamasa da, ons altının yıl sonuna kadar 2150 ve 2250 dirençlerini aşacağını belirterek, altının sert düşüş hareketleriyle de karşılaşabileceğini ve yatırımcıların panik satışı yapmaması gerektiğini vurguladı.

BORSA VE DÖVİZ KURU ÜZERİNE ANALİZLER

Borsa İstanbul'un güçlü duruşunu sürdürdüğünü ifade eden Memiş, buna rağmen satış beklentisinin devam ettiğini ve Borsa İstanbul'da 7000 altında rakamların mümkün olabileceğini belirtti. Dolar kuru konusunda da değerlendirmelerde bulunan Memiş, doların her geçen gün güçlendiğini, Ağustos hedefinin 27.50 TL olduğunu söyledi.

2-003.jpg

EKİM AYINDA NELER OLACAK?

Memiş, Ekim ayının dolar karşısındaki varlıklar için önemli bir döneme işaret ettiğini belirtti. Ekim ayında başlayacak rallilere bugünden hazırlık yapılması gerektiğini vurgulayan Memiş, dolar karşısında altın, euro ve sterlin gibi enstrümanların fırsat sunabileceğini ifade etti.

ALTIN FİYATLARI VE MAKAS ARALIĞI

Gram altının ekranlarda 1658 TL seviyesinde gözüktüğünü, ancak gerçekte 1703 - 1711 TL aralığında olduğunu belirten Memiş, ons altındaki düşüşlere rağmen gram altında düşüş beklenmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, yıl sonuna doğru 1800'lerin konuşulacağını ve 2024'te şu anki rakamların ucuz kalacağını ifade etti.

ALTIN ALIŞVERİŞİ VE BORÇLANMA TAVSİYELERİ

Eğer altın alma zorunluluğunuz varsa veya borcunuz varsa, önümüzdeki yıl gram altının 2.500 TL olacağını kafanıza yazın uyarısında bulunan Memiş, altın borçlanmasının risklerine dikkat çekti ve bu tür işlemler için kağıt üzerinde sözleşme yapılmasını veya banka yoluyla alışveriş yapılmasını tavsiye etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN