Altında kampanyayı kaçıranlara müjde üstüne müjde! Piyasanın en ünlü ismi kazandıracak seviye için tarih verdi

Altında kampanyayı kaçıranlara müjde üstüne müjde! Piyasanın en ünlü ismi kazandıracak seviye için tarih verdi

Bu hafta para piyasalarında dikkatler, dışarıda Amerika Merkez Bankası (Fed) ve içeride Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararlarına çevrilmiş durumda. Fed'in çarşamba akşamı açıklayacağı karar, piyasaların hareketlenmesine neden olabilir...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Fed'in bu haftaki faiz kararını pas geçeceğini ve Kasım'da 25 baz puan faiz artırımı yapabileceğini öngördü. Dolar endeksinin (DXY) geçen hafta 105 seviyesini test etmesinin ardından, bu hafta 104,50-106,0 seviyesi Memiş tarafından yakından takip edilecek.

TCMB'DEN FAİZ ARTIRIMI BEKLENTİSİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz artırımına gideceği konusunda piyasa genel bir kanıya sahip. Ancak artışın kaç baz puan olacağı konusunda belirsizlik sürüyor. Piyasa uzmanları, politika faizinde 500 baz puan artırım yapılmasını bekliyor.

2-002.jpg

BORSA İSTANBUL'DA BEKLENEN HAREKETLER

BİST 100 Endeksi, 7 bin 961 puandan kapanış yapmıştı. Uzman İslam Memiş,"7 bin 750-7 bin 500 ve 7 bin 150 puan öngörümde bir değişiklik yok." Uzun vadede pozitif, kısa vadede ise negatif bir beklenti hakim.

Merkez bankalarının faiz kararlarının piyasalar üzerindeki etkisi bu hafta belirleyici olacak. Piyasa analistleri, doların uluslararası piyasalarda değer kaybedebileceği ve Borsa İstanbul'da belirli bant aralıklarının test edilmesini bekliyor. Bu hafta piyasaların seyrini yakından takip etmek büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN